Veelgestelde vragen Alles wat je wilt weten over het Rode Maanfestival

Workshops & koestersessies

Hebben jullie een overzichtelijk festivalschema om te downloaden?

Dat hebben we. Wil je graag vooraf alvast puzzelen? We kunnen het ons voorstellen.
Hier heb je alvast het festivalschema om te downloaden. Bij binnenkomst krijg je trouwens ook nog een informatieboekje waar alles overzichtelijk in staat.

>> Rode Maan Festivalprogramma 2017

Hoe lang duren de workshops?

Workshops duren 1,5 uur, en er zijn er een paar die 3 uur duren. Je kunt op zaterdag en zondag 3 workshoprondes volgen. Dat zijn dus 6 workshoprondes in totaal.

Hoe gaat het inschrijven voor de workshops en koestersessies in zijn werk?

Inschrijven voor workshops en koestersessies kan alleen tijdens het festival zelf. En wel op vrijdagmiddag tussen 14.30 en 15.30 uur, in de tenten waar de betreffende workshops en sessies gehouden zullen worden. Is de workshop van je keuze vol? Er zijn genoeg andere! Er komt vast op je pad wat je nodig hebt.

Daarna hangen alle inschrijflijsten in de schapenschuur. Mocht er bij een bepaalde workshop nog plek zijn, dan kun je alsnog inschrijven. En denk je –  ik ga toch maar niet – streep dan ff je naam door. Daarmee geef je iemand anders de kans om erbij te zijn.

Zijn de workshops en koestersessies gratis?

De workshops zijn helemaal gratis, maar workshopgeefsters mogen wel wat berekenen als ze spullen moeten inkopen. Je betaalt dan de kostprijs. Is dat het geval, dan staat het altijd aangegeven. Je kunt maximaal 6 workshops volgen.

Voor de koestersessies betaal je wel een bijdrage. Je krijgt daarbij immers echt 1-op-1-aandacht. Gelukkig berekenen de koestervrouwen festivalprijsjes!

Deelneemsters

Kan ik mijn eigen potje koken?

Dat is geen enkel probleem. Let er alleen even op dat je geen tenten, campers of caravans in brand laat vliegen. Heb je geen zin in koken, dan hebben we meer dan voldoende mogelijkheden voor een ontbijtje, lunch of avondmaal.

Kun je ook voor 1 dag komen?

Nee, het is een bewuste keuze om voor een heel weekend te gaan. Daardoor is de ervaring veel intenser en bieden we een inspirerende bedding voor iedereen. We beginnen met een mooi, verbindend openingsritueel en we sluiten gezamenlijk af met een slotceremonie. Zoals 1 van de medewerksters zo treffend zei: ‘De rode maan is rond, dus deze energie moet je laten stromen en niet openbreken halverwege.’

Is er een pinautomaat op het terrein aanwezig?

Nee, er is geen pinautomaat, ook niet bij de catering en de markt- en koestervrouwen. Het is dus handig om contant geld mee te nemen.

Wat zit er bij de entreeprijs inbegrepen?

– 6 workshops van anderhalf tot 3 uur
– een bijzonder ochtend- en avondprogramma
– 2 overnachtingen op de festivalcamping (zelf je kampeermiddel meenemen)
– koffie en thee zoveel je wilt
Voor individuele koestersessies vragen de koestervrouwen een kleine bijdrage.

Wil je ook lekker eten? Kosten voor alle ontbijtjes, lunches en diners: 65 euro (als je vooraf bestelt)
En heb je liever dat wij een tent voor je regelen? Voor 35 euro reserveer je een slaapplaats in een mooie, grote gemeenschappelijke tent.

 

Mag mijn dochter ook mee?

Meiden vanaf ongeveer 12 jaar zijn van harte welkom. Waarom geen jongere kinderen? We willen een weekend creëren waarin je even helemaal uit het leven van alledag kunt stappen en totaal vrij kunt zijn. Als je jonge kinderen meeneemt, tja, dan ben je toch aan het zorgen. En hoe gezellig dat kan zijn, het is ook fijn om eens helemaal uit de rol van moeder te stappen.

Wat moet ik allemaal meenemen?

– je ticket
– als je geen slaapplek gehuurd hebt: je tent, camper of caravan
– slaapzak, kussen, bedje
– een kussen, matje / vacht en eventueel een dekentje voor tijdens de workshops
– je allerprachtigste vrouwelijke kleding + kleding voor alle weersomstandigheden
– versiering voor je kampeerplek
– zaklamp
– je eigen bord, beker, schaaltje, glas en bestek
– theedoek
– toiletspullen / handdoek
– contant geld voor cadeautjes uit de marktkramen, de koestersessies en hapjes en drankjes
– eventueel: oplaadsnoer en stekker voor je mobiele telefoon

Kun je ook aan de poort nog tickets kopen?

Het festival is alleen toegankelijk als je vooraf – via deze website – je ticket hebt besteld.

>> naar de bestelpagina

 
Mag mijn hond ook mee?

Nee, jammer genoeg kan dat niet. Het festival wordt gehouden op een boerenerf. Er zijn al veel dieren op
en rond het festivalterrein en we kunnen niet voorspellen hoe de dynamiek tussen de dieren is, als
er andere dieren bij komen.

Heb je een officieel opgeleide hulphond die altijd bij je is, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Mail ons dan altijd vooraf. Dan zijn we op de hoogte en komen onze vrijwilligers niet voor verrassingen te staan. Mailen kan naar info@rodemaanfestival.nl  

Medewerksters

Ben je als medewerkster ook 3 dagen aanwezig?

Jazeker, langer zelfs! Als medewerkster zien we je graag al op donderdag 15 juni, vanaf 14.00 uur. En na het slotritueel op zondag 18 juni mag je al je spullen opruimen, maar vind je het fijner, dan is het geen probleem nog een nachtje langer te blijven.

Waarom we dat zo doen? Samen dragen we het festival. Jullie energie is zo belangrijk voor een warme, vriendelijke, feestelijke sfeer! En het is natuurlijk een buitenkansje om zo intens met gelijkgestemden in contact te komen. Dat geeft veel energie.

Waarom betalen de medewerksters om mee te doen aan het Rode Maanfestival?

Voor de medewerksters is het festival een plek om hun bedrijf te promoten. Zie het als een beurs, of als een advertentie. Daarvoor moet je ook betalen.

Daarnaast willen we graag een laagdrempelig festival en dat kan alleen als we de prijzen voor de bezoekers-tickets zo laag mogelijk houden. We hebben de bijdragen van medewerksters simpelweg nodig om alle kosten te kunnen dekken: mooie tenten waarin de workshops gehouden worden, de aankleding van het terrein, huur van toiletten en douches, enzovoort, enzovoort.

Bovendien staat het medewerksters vrij om workshops te volgen, en daar is zeker tijd voor. Workshopgeefsters geven  max. 2 workshops, marktvrouwen hoeven hun kraam niet altijd open te hebben en ook koestervrouwen kunnen hun eigen tijden bepalen. Ze zijn zeker niet alleen medewerkster, maar ook deelneemster.

 
Mag mijn hond ook mee?

Nee, jammer genoeg kan dat niet. Het festival wordt gehouden op een boerenerf. Er zijn al veel dieren op
en rond het festivalterrein en we kunnen niet voorspellen hoe de dynamiek tussen de dieren is, als
er andere dieren bij komen.

Heb je een officieel opgeleide hulphond die altijd bij je is, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Mail ons dan altijd vooraf. Dan zijn we op de hoogte en komen onze vrijwilligers niet voor verrassingen te staan. Mailen kan naar info@rodemaanfestival.nl  

Kamperen

Mag je ook je caravan of camper meenemen?

Naast tenten zijn ook caravans en campers welkom! Let er wel even op dat er geen elektriciteit aanwezig is op het festivalterrein.

Er is geen elektriciteit op de kampeerweide. Kan ik mijn mobiel wel opladen?

Je mobiel opladen is geen probleem. We maken een speciaal oplaadpunt op het cateringplein. Let wel ff op: de bereikbaarheid is niet helemaal om naar huis te schrijven hier in de binnenlanden van Saasveld. Maar met een beetje rondlopen moet dat wel goed komen.

Is er voldoende douchegelegenheid?

Natuurlijk! Lekker douchen hoort toch ook bij jezelf verwennen? Douchen is gratis trouwens

En wat als ik geen tent, caravan, camper of wat dan ook heb?

Dan huur je bij ons een slaapplek in een ruime, gezamenlijke tent. Let op: neem wel je eigen matje/bedje/luchtbed, slaapzak en kussen mee. Kosten voor 2 nachten: 35 euro.

>> slaapplek bestellen

Eten & drinken

Kan ik op het festivalterrein mijn eigen potje koken?

Dat kan. Geen enkel probleem. Als je het maar niet met een open vuurtje of in je tent doet, vanwege het brandgevaar

Wat voor eetpakketten kun je bestellen?

In 2018 zijn er 2 mogelijkheden:
een alles-in-een-pakket  (diner op vrijdag, ontbijt/lunch/diner op zaterdag en ontbijt/lunch op zondag) voor 65 euro
een dinerpakket (diner op vrijdag en zaterdag) voor 32,50 euro

Heerlijk eten, eerlijk en natuurlijk bereid en je kunt ter plekke kiezen wat je wilt! Een aanrader. In de losse verkoop heb je minder keuze en zijn de kosten relatief gezien hoger.  Bovendien kunnen onze cateraars op die manier gerichter inkopen en dat voorkomt voedselverspilling.

Kun je buiten de eetpakketten om ook lekkere dingen kopen?

Zeker kan dat! Vooral tussendoortjes. Er zijn zoete lekkernijen, sapjes, wijntjes, biertjes, pizza’s, tapas, zing-zang-sangria… Ontbijt en diner zijn – als je niet vooraf besteld hebt – in zeer beperkte mate beschikbaar. Dat kun je beter vooraf bestellen, Dat is voor jou goedkoper, terwijl je toch ter plekke alle keuze hebt!

Kunnen jullie rekening houden met dieetwensen in het eetpakket?

Voor het diner geldt dat zeker. Daarin zijn gluten- of gistvrije keuzes en vegetarisch is ook geen probleem, net zoals suikervrij.

In het ontbijt en lunchpakket zijn wel gluten verwerkt, en het is ook niet helemaal suikervrij of vegetarisch. Je kunt wel ter plekke onder andere yoghurt, speltbrood, zuurdesembrood, salades, melkvervangers en fruit kopen.

>> alles over eten en drinken op het festival

Heb je speciale eisen of wensen? Laat het ons weten via info@rodemaanfestival.nl . Dan kijken wij of we samen met jou een oplossing kunnen vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Wie ben jij als er niemand kijkt?          | Over ons | Algemene voorwaarden | Festivalrichtlijnen | Disclaimer