Lies Beijerinck

Lies Beijerinck

Ze noemen Lies Beijerinck de “Didge Mother of Holland”.

Professioneel speelster en lerares Lies Beijerinck transformeert elke muzikale sessie in een theatrale show gevuld met ongelooflijke wobbels, tong-, toet-, stem- en ademhalingsgeluiden. Mix daarin nog eens melodielijnen en dan krijg je een complete Sjamanistische muziekervaring.

Lies is klassiek geschoold in Harp en Cello, maar kwam de Didgeridoo tegen tijdens haar Kunstacademie-periode. Ze speelt de Didgeridoo sinds 1993. “De allereerste keer dat ik een geluid uit een Didgeridoo kreeg, gebeurde er iets met me, het gevoel raakte me diep. Het voelde alsof er geen tijd meer was, geen ik, ik was deel van de vibraties.”

De rest is geschiedenis. Allereerst kreeg Lies een podium in de Amsterdamse dance scene. Haar territorium groeide toen ze met DJ Tiësto optrad in het Gelredome stadium voor 25.000 mensen.

Een ander hoogtepunt in haar carriere was haar optreden als soliste tijdens ‘This Precious Earth’ met twee koren en een orkest in ‘Wakefield Cathedral’ in Engeland.

Tegenwoordig treedt ze op over de hele wereld met verschillende bands en als solo artieste. Haar muzikale paspoort is gevuld met stempels uit Australië, Israël, Rusland, Mexico, Argentinië, India en Zuid-Afrika. “Mijn droom voor de toekomst is om met een mooi project op te treden in het Concertgebouw in Amsterdam. En te toeren door Japan.”

Als je Lies ontmoet, zie je meteen de artieste en lerares in haar. Ze motiveert van beginnende tot gevorderde leerlingen en heeft door haar ademhalingsvisie meerdere bekende Didgeridoospelers voortgebracht.

Haar liefde voor kinderen en muziek heeft ertoe geleid dat ze voor ‘Stichting Klawer’ werkt, een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Jaarlijks reist zij naar Klawer, Zuid-Afrika. Muziek als mogelijkheid tot zelfontwikkeling, sociale vaardigheden, heelmeester en plezier.

More info:
www.liesundertrees.com


 

Op zaterdagavond geeft Lies een magisch concert. Ga liggen, sluit je ogen en ontspan. Laat je meevoeren door de meditatieve klanken van o.a.  Didgeridoo, Rainstick en Boventoonzang. De heerlijke trillingen voel je door je hele lichaam en hebben zodoende een magische werking op lichaam en geest. De aardse diepe vibraties van de Didgeridoo hebben een uitwerking op cel niveau hierdoor voel je de verbintenis met moeder aarde. Gelijktijdig geven de harmonische hogere tonen je de mogelijkheid om uit je gedachten wereld te komen, en op je droomreis te gaan. Voel de warme deken van geluid en luister naar het liefdevolle verhaal waar je veilig en warm bent.

Neem een matje en een slaapzak/deken mee. Zorg dat je warm en comfortabel bent.

Zondag kan iedereen die ooit heeft willen leren spelen op dit indrukwekkende instrument de kans. Lies heeft 15 didges bij zich en leert je graag de grondbeginselen.

 

 

MY SESSIONS