Rian Luijten

Rian Luijten

Rian Luijten (1950), levenskunstenares:

Ik heb vaardige, welwillende handen. Hiermee geef ik mijn passie voor boetseren vorm en heb ik 17 jaar in een Wellness Centrum gewerkt als masseuse. Graag geef ik, als wijze vrouw, mijn levenservaringen door aan andere vrouwen.

Door het werken in een pre-historisch dorp  ben ik geïnteresseerd geraakt in oude oervolkeren en ik heb steeds meer respect gekregen voor hun manier van leven, hun vaardigheden, gebruiken en ceremonies.

Ik maak o.a.  vruchtbaarheids-godinnen van klei, de zachte kneedbare grond van onze Moeder Aarde, in allerlei vormen, gebaseerd op afbeeldingen van bodemvondsten die overal op aarde gevonden zijn. Ik bak de voorwerpen een tweede keer in de veldoven,om het vuurelement hierop weer zichtbaar te maken.

Ook het dierenrijk heeft mijn respektvolle aandacht. Heb inmiddels heel wat verzameld, aangereikt gekregen, schoongemaakt en verzorgd. Te zien in mijn kraam.

Thuis of op locatie geef ik Vrouwen Workshops waarin ik onder andere dat wat ik in mijn leven heb verworven aanbied en je je eigen beeld (godin) vanuit klei kunt gaan creëren.”

Meer info?
Rian Luijten (1950) Levenskunstenares
Sambeek ( N.br.)
Telefoon: 0485-577101
E-mail: rianluijten@gmail.com

 

MY SESSIONS