Mieke Vijn | Grote roze olifant

Na jaren de kat uit de boom te kijken om de wereld om mij heen beter te begrijpen, heb ik een manier gevonden waarbij ik de wereld en haar systemen kan vertalen! Ik schrijf verhalen! Schrijven werd mijn uitlaatklep en de manier om systematisch de wereld om mij heen te ontdekken. Ik voelde mij thuis in mijn ‘land van Angst en Beven’. Maar toen er plotseling in mijn land een grote roze olifant werd geboren, stond mijn leven op zijn kop!

De grote roze olifant werkt met hoofd, hart, handen en voeten. Ze speelt en doorbreekt systemen door net even anders te denken. Door uit onverwachte hoek te komen maakt zij van veel situaties een klein feestje. Ze is zacht en liefdevol, zorgt goed voor zichzelf maar bovenal biedt zij mij en anderen ongekende mogelijkheden.

Naast mijn werk in het onderwijs werk ik als angstreductietrainer, coach gepersonaliseerd leren, loopbaancoach en counselor systemisch werk. In mijn praktijk begeleid ik jongeren van 8- 88 die vastlopen in het (onderwijs)systeem en op zoek zijn naar hun oplossing.

De laatste jaren word ik steeds vaker gevraagd om ceremonies en rituelen te begeleiden om oude (ziel)verbindingen te herenigen.  Met liefde geef ik vorm aan rituelen zoals de zonnewende, handvasten of ceremonies trouwen met jezelf.


Workshop: Olifanten in de porseleinkast

Bij olifanten in een porseleinkast wordt altijd gedacht dat zij van alles omstoten met hun grote lichaam en hun onhandige wendingen in een kleine ruimte. En dat klopt of is de realiteit anders? Olifanten en porseleinkasten kunnen iets magisch … samen.

Met veel plezier nodig ik je uit om te komen spelen, lachen en tekenen! Want in de porseleinkast van de grote roze olifant is het feest! Laat je verrassen en geniet van de geweldige wereld van mogelijkheden!

Voor drie euro is het mogelijk om een tekenpakket te kopen voor de workshop. Daarin zitten een groot schetsboek, potlood en gum.


Verhalen bij het vuur

Ik voel mij thuis bij het vuur en voel vaak door de stilte heen verhalen. Soms laten zij zich vangen in woorden om door te geven. Soms vervliegen ze met de wind.

Bij dit vuur wil ik je graag meenemen in mijn verhaal over “het sterven van de koningin”. We herkennen allemaal die koningin in onszelf, in een ander en de rol die zij speelt in het leven. Hoe zorgen wij voor een waardig sterven en waarborgen wij de geboorte van wat is? Dat doen vrouwen.