Nancy Watchman | yogasat

Mijn naam is Nancy Watchman, 39 jaar en geboren in Zwolle.

In 2015 bepaalde niet mijn bewustzijn, geest of gevoelens de grens, het was mijn lichaam die overduidelijk staakte om door te gaan op de manier zoals ik het kende. Het werd het jaar van een burn-out. Het duurde ruim twee jaar om mijn belastbaarheid op te bouwen tot waar ik nu ben gekomen. Achteraf gezien zijn er veel signalen geweest. Eigenlijk dagelijks, alleen ik hield stand tot dat ene moment…een burn-out.

Ik kwam met intuïtieve ontwikkeling en yoga in aanraking. Ik werd lid van een yogaschool en schreef mij vrij vlot weer uit. Het was een te grote groep met veel gevoelens van onveiligheid. Vervolgens ging ik diverse vormen van yoga uitproberen, waardoor ik uiteindelijk in contact kwam met Kundalini yoga en Yin yoga.

Kundalini Yoga wordt ook wel de ‘Yoga van het Bewustzijn’ genoemd of de “Moeder van de Yoga”. Het is een eeuwenoude yogavorm uit Punjab, noordelijk India. Het is een dynamische vorm van yoga, waarbij gebruik gemaakt wordt van ademhalingstechnieken, oefeningenseries, meditaties en mantra’s. Kundalini yoga heeft alle facetten in zich m.b.t. fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Yin yoga is daarentegen een geheel andere vorm van yoga. Yin Yoga gaat over het opzoeken van discomfort in je lichaam, het verstillen in jezelf en ruimte creëren. Het gaat over kunnen loslaten en verzachten in jezelf. Vaak blijf je drie tot vijf minuten in een houding.  Je gebruikt de houding om in je lichaam te komen. Deze yogavorm kent een rustig en verdiepend karakter.

Het doen van yoga is een wijze geworden om mijn bewustzijn te vergroten en meer te mogen zijn wie ik in wezen ben.

Voor meer informatie zie: www.yogasat.nl


Workshop Kundalini yoga en workshop Yin Yoga

Er zijn oneindig veel wegen om eenzelfde proces, zoals ik boven heb omschreven, in gang te zetten. Los van het ervaren van een diepe ontspanning na het doen van een yogales, kan het je helderheid en nieuwe inzichten geven. Graag draag ik daar iets aan bij door het verzorgen van Kundalini yogalessen en een Yin yogales tijdens het Rode Maanfestival. Ik nodig je graag uit voor een kennismaking met Kundalini yoga en/of Yin yoga.

Voor meer informatie zie: www.yogasat.nl