Sofie Meijer | Praktijk Sofie

Hallo ik ben Sofie Meijer (1968). Ik heb altijd veel voldoening gehaald uit hard werken, met beide benen op de grond. Zes jaar geleden kwam ik op een punt in mijn  leven waarop ik op zoek ben gegaan naar meer voldoening en zingeving. Ik kwam in aanraking met rebalancing, daar is een wereld voor mij open gegaan.

Rebalancing heeft mij geleerd dat ik veel dingen opsla in mijn lichaam die als het ware vast gaan zitten. Door daar aandacht aan te geven is er ruimte ontstaan in mij en mijn lichaam. Ik ontdekte eigenschappen en kwaliteiten van mezelf en ontwikkelde de behoefte om deze vorm te geven.

Hieruit is mijn praktijk ontstaan waar ik rebalancing, healing en massages geef. Ik werk graag met lichamen; bewust wording van je lijf helpt je op je pad. Het kan je tonen waar jouw ziel woont, en dat je lichaam een kompas is in dit leven. Lichamen vertellen mij van alles en mijn handen communiceren graag met lichamen. Ik ben steeds sensitiever geworden, waardoor ik mij meer laat leiden door mijn gidsen. Healing neemt daardoor een belangrijkere plek in, in mijn praktijk en in mijn leven.

Meer kan je lezen op www.praktijksofie.nl


KOESTERSESSIE  Massage met rebalancingtechnieken of healing

Wil je tijdens het festival contact met je eigen lichaam ervaren, voelen wat er in jou leeft? Een massage op maat, alle aandacht voor jou en jouw lichaam? Kom dan langs voor een massage met rebalancingtechnieken of een healing. Rebalancing staat voor nieuwgierig naar de ander, de ander laten zijn zoals zij is, zonder oordeel. Volle aandacht voor jou. Rebalancing heeft mij en mijn handen gevormd. Waardoor ik geleerd heb lichamen te verstaan en haar te kunnen geven wat zij nodig heeft.

Jouw lichaam centraal zetten, is soms een grote stap en soms is het gewoon onderhoud. Maar aanraking van jouw lichaam zorgt altijd voor ontspanning van je lichaam en geest, een groot cadeau. Mijn massage’s kan ik combineren met healing maar alleen op jouw verzoek. Wil je alleen een healing dat kan ook. Healing gaat bij mij over waar de energie stroomt en waar niet. Waar komen blokkades vandaan en wat heb jij nodig om te verbinden. Aandacht voor je aura en je chakra’s. Als je energievelden schoon en in
goede verbinding zijn, heeft dat een positief effect op jouw lichaam.

Een massage of healing kost 15 euro voor een half uur


Vroege Vogels: Yin Yang actieve ochtend meditatie

Zonder donkerte geen schittering, zonder nacht geen dag. Osho heeft vorm gegeven aan het begrip actieve meditatie.Door je lichaam eerst ruimte te geven voor expressie en beweging is er daarna ook ruimte voor stilte. Deze stilte kan ons veel vertellen. In ons is ruimte voor allerlei gevoelens. Toch geven we de voorkeur aan het beleven van de prettige gevoelens. De negatieve gevoelens weten we te vermijden of te omzeilen. De kijk op rijkdom van alle mooie gevoelens wordt groter nadat we ook geconfronteerd zijn met ons verdriet, boosheid, etc. Is het niet zo dat veel van deze gevoelens in ons leven naast elkaar bestaan?

Deze actieve meditatie richt zich ook op beide stukken, jouw Yang en jouw Yin. Geef expressie, beweging aan jouw gevoelens, jouw donkerte en jouw licht. Om daarna in stilte te kunnen ervaren wat er in jouw lichaam gebeurt, wat jouw sensaties zijn. Laat de “ik” in jou schitteren.

Deze ochtendsessie is gratis en kent geen maximum aan aantal deelnemers. Het is fijn om gemakkelijke kleding te dragen zodat je je vrij kan bewegen. Voor de stilte-fase mag je je meditatiekussen meenemen, maar deze fase kan ook liggend.