Eten & drinken Nothing brings people together like good food

We willen een festival met diepgang, maar ook een festival waar je lekker kunt dansen én eten & drinken.
En daarvoor hebben we weer 
smakelijke plannen gesmeed! Voor ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en lekkere drankjes.  Zo veel mogelijk lokaal ingekocht en uiteraard alles vers gemaakt.

Bestel vooraf je eetticket

Een weekend weg en dan helemaal niet over het eten na hoeven te denken. Hoe prettig is dat. Er zijn heerlijke ontbijtjes, lunches en dineropties. Op vrijdag diner, op zaterdag ontbijt, lunch en diner en op zondag ontbijt en lunch. Alleen het diner op vrijdag en zaterdag bestellen kan ook. Ontbijtjes, lunches en avondmaaltijden zijn er ook in de losse verkoop hoor, maar je hebt meer keuze én helpt ons enorm om verspilling te voorkomen als je vooraf een eetticket bestelt.

Wat kun je verwachten voor het ontbijt?

Onze “chef” Anja en haar brigade zorgen voor een buffet waar je – als je wilt – verschillende keren langs kunt lopen. Maak je keuze uit vers gebakken brood en broodjes, crackers, yoghurt, fruit, een versgekookt eitje of omeletje, lekkere smeersels voor op je brood, muesli, kaas en verschillende vleeswaren.

En voor de lunch?

Alles van het ontbijt, met altijd verse soep en heerlijke salade.

Is het diner net zo uitgebreid?

Jazeker! De meiden van Il Tartufo uit buurdorp Borne koken elke dag vers voor je. Het menu van 2019 hebben we nog niet samengesteld, maar om je alvast een indruk te geven vind je hieronder het menu van vorig jaar:

Het menu voor vrijdag in 2018:
Roti kip met aardappel en kouseband
Vispotje met courgette, erwten en witte wijn
Pilavrijst met gestoofde groenten, rozijnen en munt (vegetarisch en veganistisch)
Groenteratatouille met linzen en kikkererwten (vegetarisch en veganistisch)

Het menu voor zaterdag in 2018:
Ravioli met mozzarella, pesto en zongedroogde tomaatjes (vegetarisch, optioneel veganistisch)
Risotto primavera met groene asperges en courgette (vegetarisch, optioneel veganistisch)
Penne carbonare met pancetta, pecorino en Parmezaanse kaas
Farfalle met zalm en spinazie

Tijdens beide dagen serveerden we:
Vers afgebakken brood
Spinaziesalade met een hardgekookt eitje en pijnboompitten
Rucolasalade met mozzarella, tomaatjes en Parmezaan
Couscoussalade met bloedsinaasappel en munt
Gegrilde seizoensgroenten

In principe zijn alle gerechten notenvrij, maar onze pijnboompitten worden wel in een fabriek verwerkt waar ook noten worden verwerkt.
Allergenen vernemen we graag vooraf via info@rodemaanfestival.nl, zodat we daar passend een maaltijd op kunnen bereiden.

Let op: neem je eigen bord, mok, schaaltje en bestek mee! Wij zorgen voor afwasborstels en afwasmiddel.

Kosten voor alle maaltijden gedurende het hele weekend: 65 euro.
Diner op vrijdag en zaterdag: 32,50 euro. Alleen vooraf te bestellen
 tot 7 dagen voor aanvang van het festival. 

EETTICKETLIJN OPENT OP 14 JANUARI 2019 OM 14.14 UUR

 

 Shotimaa thee

Vanaf ’s morgens 8 tot ’s avonds 8 schenken we gratis vers gezette Shoti Maa thee. Dit mooie merk sponsort ons festival. Shotimaa is een ambachtelijk, Ayurvedisch samengestelde kruidenthee op basis van de fijnste kwaliteit ingrediënten, kruiden en specerijen ‘to comfort your senses’.  Shoti Maa is gecertificeerd biologisch en bestaat uit een range van 17 varianten; 7 die zich richten op de chakra’s, de energiecentra, en 5 op de elementen uit de Ayurvedische leer en 5 varianten die zich richten op de momenten van de dag. Op basis van de kennis van deze oude Indiase gezondheidsleer ondersteunen deze heerlijk smakende blends op harmoniserende, stimulerende en rustgevende wijze. Je kunt alle smaken proberen tijdens ons festival!

Ben & Roland’s koffie

Ben & Roland’s Stadskoffiebranderij maakt (h)eerlijke koffie. Die mogen wij het hele weekend gratis schenken. Ben&Roland’s Coffee is sinds 2013 gevestigd in Oldenzaal. het is een kleine, maar complete koffieonderneming; betrokken bij de plantages en het oogsten tot en met het samenbrengen van smaken, het branden van de bonen en de bereiding. Ben&Roland’s Coffee blijft zich ontwikkelen als een pure en eerlijke koffiekenner, onder meer door samen met de lokale koffieboeren op de plantages te werken. Het is de kortste weg naar de beste koffiebonen. En als je dat weet, smaakt je kop koffie net wat lekkerder.

Bijzondere tussendoortjes van Anja

Iets zoets bij je koffie en thee. Soms kan dat zo lekker zijn! Onze kok Anja maakt de heerlijkste zoetigheden. Tegen een kleine vergoeding kun je jezelf verwennen met een mini-high tea.

Wijn en zomerbiertjes

In de schapenschuur die voor de gelegenheid is omgetoverd tot cateringoord, staat een koelkast waar je – tegen vergoeding – de lekkerste flessen wijn, koude zomerbiertjes en fris uit kunt halen.

Eetticketlijn opent op 14 januari 2019 om 14.14 uur

 

 

 

Uitwaaien (v.) to take a break to clear one’s head; lit. “to walk in the wind”         | Over ons | Algemene voorwaarden | Festivalrichtlijnen | Privacystatement |