Eten & drinken Nothing brings people together like good food

We willen een festival met diepgang, maar ook een festival waar je lekker kunt dansen én eten & drinken.
En daarvoor hebben we weer 
smakelijke plannen gesmeed. Voor ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en lekkere drankjes.  Zo veel mogelijk lokaal ingekocht en uiteraard alles vers gemaakt.

Bestel vooraf je eetticket

Een weekend weg en dan helemaal niet over het eten na hoeven te denken. Hoe prettig is dat. Er zijn heerlijke ontbijtjes, lunches en dineropties. Op vrijdag diner, op zaterdag ontbijt, lunch en diner en op zondag ontbijt en lunch. Alleen het diner op vrijdag en zaterdag bestellen kan ook. Ontbijtjes, lunches en avondmaaltijden zijn er – beperkt – in de losse verkoop, maar je hebt meer keuze én helpt ons enorm verspilling te voorkomen als je vooraf een eetticket bestelt.

Wat kun je verwachten voor het ontbijt?

Onze chef Jaqueline (www.jaquelinehendriks.nl) en haar hulptroepen zorgen voor een buffet waar je – als je wilt – verschillende keren langs kunt lopen. Jaqueline kookt veel voor groepen die workshops volgen rondom bewustwording. Haar eten is vegetarisch, vooral biologisch en speciaal voor het Rode Maanfestival gaat ze zich verdiepen in producten uit de buurt.

Maak je keuze uit vers gebakken brood en broodjes, crackers, rijstwafels, fruit, yoghurt, muesli, hartig en zoet beleg, lekkere, huisgemaakte smeersels zoals zeehumus en pompoenspread, een lekker vers eitje, misobouillon en warme havermoutpap met verwarmende kruiden zoals gember, kaneel, kukuma en kardemom.

En voor de lunch?

De meeste dingen van het ontbijt, met altijd een heldere en een gebonden soep en keuze uit diverse lekkere salades.
Op zaterdag: broodje rode maanburger!

Is het diner net zo uitgebreid?

Jazeker! De meiden van Il Tartufo uit buurdorp Borne koken elke dag vers voor je. Het menu van 2020 is in de maak, maar om je alvast een indruk te geven, vind je hieronder het menu van 2019.

Het menu voor vrijdag
Stoofpotje van vlees, tomaat, paprika en groenten & rijst
Roti Kip met aardappelen en kouseband
Bloemtorilla gevuld met courgette, tomaat, maiskolfjes en kaas & zure room
Groenteratatouille met linzen en kikkererwten & couscous

Het menu voor zaterdag 
Vispotje met witte wijn & rijst
Lasagne met rundergehakt
Risotto met groene asperges en courgette
Gestoofde groenten met aardappelpuree

Tijdens beide dagen serveren we:
Vers afgebakken brood
Diverse salades
Gegrilde seizoensgroenten

In principe zijn alle gerechten notenvrij, maar de pijnboompitten worden wel in een fabriek verwerkt waar ook noten worden verwerkt.
Er is genoeg keuze voor mensen die vegetarisch willen eten. Heb je dieetwensen, dan kun je die rechtstreeks met onze kok afstemmen: info@jaquelinehendriks.nl. Bij intensieve aanpassingen, kan het zijn dat er extra kosten doorberekend moeten worden..

Let op: neem je eigen bord, mok, schaaltje, bestek en een theedoek mee! Wij zorgen voor afwasborstels en afwasmiddel.

Kosten voor alle maaltijden tijdens het festival: 65 euro.
Diner op vrijdag en zaterdag: 32,50 euro. Alleen vooraf te bestellen, tot uiterlijk 11 juni 2020. 
 

Je eetticket kun je vanaf maandag 20 januari 2020 om 20.20 uur bestellen, samen met je toegangsticket.

Bestel je eetticket

 Shotimaa thee

Vanaf ’s morgens 8 tot ’s avonds 8 schenken we gratis vers gezette Shoti Maa thee. Dit mooie merk sponsort ons festival. Shotimaa is een ambachtelijk, Ayurvedisch samengestelde kruidenthee op basis van de fijnste kwaliteit ingrediënten, kruiden en specerijen ‘to comfort your senses’.  Shoti Maa is gecertificeerd biologisch en bestaat uit een range van 17 varianten; 7 die zich richten op de chakra’s, de energiecentra, en 5 op de elementen uit de Ayurvedische leer en 5 varianten die zich richten op de momenten van de dag. Op basis van de kennis van deze oude Indiase gezondheidsleer ondersteunen deze heerlijk smakende blends op harmoniserende, stimulerende en rustgevende wijze. Je kunt alle smaken proberen tijdens ons festival!

Ben & Roland’s koffie

Ben & Roland’s Stadskoffiebranderij maakt (h)eerlijke koffie. Die mogen wij het hele weekend gratis schenken. Ben&Roland’s Coffee is sinds 2013 gevestigd in Oldenzaal. het is een kleine, maar complete koffieonderneming; betrokken bij de plantages en het oogsten tot en met het samenbrengen van smaken, het branden van de bonen en de bereiding. Ben&Roland’s Coffee blijft zich ontwikkelen als een pure en eerlijke koffiekenner, onder meer door samen met de lokale koffieboeren op de plantages te werken. Het is de kortste weg naar de beste koffiebonen. En als je dat weet, smaakt je kop koffie net wat lekkerder.

Tussendoortjes

Iets zoets bij je koffie of thee. Soms kan dat zo lekker zijn! ’s Avonds bij het kampvuur wat tapas… Tegen een kleine vergoeding kun je jezelf verwennen.

Wijn, fris en zomerbiertjes

In de Schapenschuur die voor de gelegenheid is omgetoverd tot restaurant, staat een koelkast waar je – tegen vergoeding – de lekkerste wijn, koude zomerbiertjes en fris uit kunt halen.

Je eetticket kun je vanaf maandag 20 januari 2020 om 20.20 uur bestellen.

Bestel je eetticket

 

 

 

Ieder schittert op zijn eigen manier         | Over ons | Algemene voorwaarden | Festivalrichtlijnen | Privacystatement |