Veelgestelde vragen Alles wat je wilt weten over het Rode Maanfestival

Hebben jullie een overzichtelijk festivalschema om te downloaden?

Dat hebben we. Wil je graag vooraf alvast puzzelen? We kunnen het ons voorstellen.
Ongeveer 1 week voor het festival kun je op de pagina ‘Het programma’ alvast het festivalschema om te downloaden. Bij binnenkomst krijg je trouwens ook nog een informatieboekje waar alles overzichtelijk in staat.

 

Hoe lang duren de workshops?

Workshops duren 1,5 tot  3 uur. Hoe lang een specifieke workshop precies duurt, vind je terug in de tijdstabel. Dat staat ongeveer een week voor het festival online, op de pagina Het programma.

Hoe gaat het inschrijven voor de workshops en koestersessies in zijn werk?

Inschrijven voor workshops en koestersessies kan alleen tijdens het festival zelf. Op vrijdagmiddag tussen 14.30 en 15.30 uur kun je je inschrijven voor de workshops. In het festivalschema staat in welke tent welke workshopgeefster te vinden is. Is de workshop van je keuze vol? Er zijn genoeg andere! Er komt vast op je pad wat je nodig hebt.

Daarna hangen alle inschrijflijsten in de schapenschuur. Mocht er bij een bepaalde workshop nog plek zijn, dan kun je alsnog inschrijven. En denk je –  ik ga toch maar niet – streep dan ff je naam door. Daarmee geef je iemand anders de kans om erbij te zijn.

Voor de koestersessies kun je je op vrijdagmiddag inschrijven, en daarna nog  het hele weekend, bij de tent van de desbetreffende koestervrouw. Daar vind je een inschrijfformulier.

 

Zijn de workshops en koestersessies gratis?

De workshops zijn helemaal gratis, maar workshopgeefsters mogen wel wat berekenen als ze spullen moeten inkopen. Je betaalt dan de kostprijs. Is dat het geval, dan staat het altijd aangegeven.

Voor de koestersessies betaal je wel een bijdrage. Je krijgt daarbij immers echt 1-op-1-aandacht. Gelukkig berekenen de koestervrouwen festivalprijsjes!

Kun je ook voor 1 dag komen?

Nee, het is een bewuste keuze om voor een heel weekend te gaan. Daardoor is de ervaring intenser. We beginnen met een mooi, verbindend openingsritueel en we sluiten gezamenlijk af met een slotceremonie. Zoals 1 van de medewerksters zo treffend zei: ‘De rode maan is rond, dus deze energie moet je laten stromen en niet openbreken halverwege.’

Is er een pinautomaat op het terrein aanwezig?

Nee, er is geen pinautomaat, ook niet bij de catering en de markt- en koestervrouwen. Het is dus handig om contant geld mee te nemen.

Wat zit er bij de entreeprijs inbegrepen?

– 6 workshops van anderhalf tot 3 uur
– een bijzonder ochtend- en avondprogramma
– 2 overnachtingen op de festivalcamping (zelf je kampeermiddel meenemen)
– koffie en thee zoveel je wilt
Voor individuele koestersessies vragen de koestervrouwen een kleine bijdrage.

Wil je ook lekker eten? Kosten voor alle ontbijtjes, lunches en diners: 65 euro (als je vooraf bestelt)
En heb je liever dat wij een tent voor je regelen? Voor 35 euro reserveer je een slaapplaats in een mooie, grote gemeenschappelijke tent.

 

Mag mijn dochter ook mee?

Meiden vanaf ongeveer 12 jaar zijn van harte welkom. Waarom geen jongere kinderen? We willen een weekend creëren waarin je even helemaal uit het leven van alledag kunt stappen en totaal vrij kunt zijn. Als je jonge kinderen meeneemt, tja, dan ben je toch aan het zorgen. En hoe gezellig dat kan zijn, het is ook fijn om eens helemaal uit de rol van moeder te stappen.

Wat moet ik allemaal meenemen?

– je ticket
– als je geen slaapplek gehuurd hebt: je tent, camper of caravan
– slaapzak, kussen, bedje
– een kussen, matje / vacht en eventueel een deken voor tijdens de workshops
– je allerprachtigste vrouwelijke kleding + kleding voor alle weersomstandigheden
– versiering voor je kampeerplek
– zaklamp (het kampeerterrein is niet verlicht)
– je eigen bord, beker, schaaltje, glas en bestek
– theedoek
– toiletspullen / handdoek
– contant geld voor cadeautjes uit de marktkramen, de koestersessies en hapjes en drankjes
– eventueel: oplaadsnoer en stekker voor je mobiele telefoon

Kun je ook aan de poort nog tickets kopen?

Het festival is alleen toegankelijk als je vooraf – via deze website – je ticket hebt besteld.

>> naar de bestelpagina

 
Mag mijn hond ook mee?

Nee, jammer genoeg kan dat niet. Het festival wordt gehouden op een boerenerf. Er zijn al veel dieren op
en rond het festivalterrein en we kunnen niet voorspellen hoe de dynamiek tussen de dieren is, als
er andere dieren bij komen.

Heb je een officieel opgeleide hulphond die altijd bij je is, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Mail ons dan altijd vooraf. Dan zijn we op de hoogte en komen onze vrijwilligers niet voor verrassingen te staan. Mailen kan naar info@rodemaanfestival.nl  

Ben je als medewerkster ook 3 dagen aanwezig?

Jazeker, langer zelfs! Als medewerkster zien we je graag al op donderdag, vanaf 14.00 uur.

Waarom we dat zo doen? Samen dragen we het festival. Jullie energie is zo belangrijk voor een warme, vriendelijke, feestelijke sfeer! En het is natuurlijk een buitenkansje om zo intens met gelijkgestemden in contact te komen.

Waarom betalen de medewerksters om mee te doen aan het Rode Maanfestival?

Voor de medewerksters is het festival een plek om hun bedrijf te promoten. Zie het als een beurs, of als een advertentie. Daarvoor moet je ook betalen.

Daarnaast willen we graag een laagdrempelig festival en dat kan alleen als we de prijzen voor de bezoekerstickets zo laag mogelijk houden. We hebben de bijdragen van medewerksters simpelweg nodig om alle kosten te kunnen dekken: mooie tenten waarin de workshops gehouden worden, de aankleding van het terrein, huur van toiletten en douches, enzovoort, enzovoort.

Bovendien staat het medewerksters vrij om workshops te volgen, en daar is zeker tijd voor. Workshopgeefsters geven  max. 2 workshops, marktvrouwen hoeven hun kraam niet altijd open te hebben en ook koestervrouwen kunnen hun eigen tijden bepalen. Ze zijn niet alleen medewerkster, maar ook deelneemster. Je komt wat brengen als medewkerster, maar ook wat halen.

Mag je ook een caravan of camper meenemen?

De kampeerweide is groot genoeg voor alle festivalgangers, maar als er veel campers en caravans komen, is het al snel vol. We waarderen het dus als je kiest voor een tent. Maar ook caravans en campers zijn welkom. Let wel, het aantal plaatsen is beperkt. Bij de ticketaankoop vragen we je in te vullen met wat voor kampeermiddel je komt en het kan zijn dat we bij te veel aanmeldingen contact met je opnemen. Ben je met caravan, camper of kampeerauto, kom dan op vrijdag zo vroeg mogelijk, het liefst direct om 13.00 uur. Dan heb je nog alle ruimte. Let er wel even op dat er geen elektriciteit aanwezig is op het festivalterrein.

Er is geen elektriciteit op de kampeerweide. Kan ik mijn mobiel wel opladen?

Je mobiel opladen is geen probleem. We maken een speciaal oplaadpunt op het cateringplein. Let wel ff op: de bereikbaarheid is niet helemaal om naar huis te schrijven hier in de binnenlanden van Saasveld. Maar met een beetje rondlopen moet dat wel goed komen.

Is er voldoende douchegelegenheid?

Natuurlijk! Lekker douchen hoort toch ook bij jezelf verwennen? Douchen is gratis trouwens.

En wat als ik geen tent, caravan, camper of wat dan ook heb?

Dan huur je bij ons een slaapplek in een ruime, gezamenlijke tent. Let op: neem wel je eigen matje/bedje/luchtbed, slaapzak en kussen mee. Kosten voor 2 nachten: 35 euro.

>> slaapplek bestellen

Kan ik op het festivalterrein mijn eigen potje koken?

Dat kan. Geen enkel probleem. Als je het maar niet met een open vuurtje of in je tent doet, vanwege het brandgevaar

Wat voor eetpakketten kun je bestellen?

Er zijn 2 mogelijkheden:
een alles-in-een-pakket  (diner op vrijdag, ontbijt/lunch/diner op zaterdag en ontbijt/lunch op zondag) voor 65 euro
een dinerpakket (diner op vrijdag en zaterdag) voor 32,50 euro

Heerlijk eten, eerlijk en natuurlijk bereid en je kunt ter plekke kiezen wat je wilt! Een aanrader. In de losse verkoop heb je minder keuze en zijn de kosten relatief gezien hoger.  Bovendien kunnen onze cateraars op die manier gerichter inkopen en dat voorkomt voedselverspilling.

Kun je buiten de eetpakketten om ook lekkere dingen kopen?

Zeker kan dat! Vooral tussendoortjes. Er zijn zoete lekkernijen, wijntjes, biertjes… Ontbijt en diner zijn – als je niet vooraf besteld hebt – in zeer beperkte mate beschikbaar. Dat kun je beter vooraf bestellen, Dat is voor jou goedkoper, terwijl je toch ter plekke alle keuze hebt! Het helpt ons bovendien verspilling te voorkomen.

Kunnen jullie rekening houden met dieetwensen in het eetpakket?

Jazeker. In het menu van het diner staan gluten- of gistvrije keuzes en vegetarisch is ook geen probleem, net zoals suikervrij.

Ook in het ontbijt- en lunchpakket vind je glutenvrije, suikervrije en vegetarische opties.

>> alles over eten en drinken op het festival

Heb je speciale eisen of wensen? Laat het ons in elk geval even weten via info@rodemaanfestival.nl . Dan kijken wij of we samen met jou een oplossing kunnen vinden.

 

Live in the sunshine. Swim in the sea. Drink the wild air.    Emerson        | Over ons | Voorwaarden – Disclaimer | Festivalrichtlijnen | Privacy statement