Anita Groenendijk | de drie gratiën

Anita Groenendijk | de drie gratiën

Mijn naam is Anita Groenendijk en ik ben dol op labyrinten. Een labyrint is een kruisingsvrij pad, in tegenstelling tot een doolhof waar je flink in kan verdwalen. Bij het labyrint gaat het om het volgen van het pad, vol wendingen loop je stap voor de stap de weg naar binnen, naar het midden van jezelf. Thuiskomen in jezelf met alles wat jij op dat moment bent in jouw leven. En ook dat leven weer inlopen bij het weer naar buiten lopen van het labyrint.

De ritmiek van het leven, de spiegel die het labyrint je biedt, het volhouden en mogen vertrouwen op jouw unieke weg; van daarmee werken word ik altijd heel blij.  Ik vind het labyrint een hele mooie  manier om ook in onze tijd de mogelijkheid te hebben om te vertragen en je bewust te worden van jezelf. Het labyrint dat ik leg met mijn touwen voelt voor mij als een ‘wezen’ met wie ik samenwerk. Samen maken we een bedding voor iedereen die erin gaat lopen en voor de ervaringen die opgedaan kunnen worden. Het labyrint geeft altijd wat voor iemand op dat moment juist is, zij is verbonden met een onuitputtelijke bron.

Anita Groenendijk www.dedriegratien.nl


 Workshop Het labyrint als spiegel

In deze workshop zal ik eerst wat vertellen over het labyrint, we zullen ontdekken waar het labyrint vandaan kwam en hoe het in oude tijden werd gebruikt. We gaan het labyrint  zelf ervaren door het te tekenen. Je eigen getekende versie kun je altijd als vingerlabyrint gebruiken. Daarna bereiden we ons voor op de loop zelf. We verkennen de spiegelmogelijkheden die het labyrint heeft en door middel van voorbereidende oefeningen krijg je helder waarmee jij het labyrint in wilt gaan. Met welke vraag, gedachte, stemming of doel.

Als hoedster van het labyrint zal ik je begeleiden bij deze loop. Het mooie van het lopen met elkaar is dat je individueel loopt maar toch ook samen, een bijzonder gevoel. Na afloop komen we samen bij elkaar in de cirkel om te delen voor wie dat wil.  En sluiten we de workshop met elkaar af.

 

 

MY SESSIONS