Bianca Weijmer | Rozenschijn

Bianca Weijmer | Rozenschijn

Een kleurrijke en creatieve duizendpoot is een prima titel die bij mij past. Mijn hele leven speelt kleur een grote rol. Van kindsbeen af aan loop ik met kleurpotloden in één hand en de natuur in mijn andere hand. Ben ik niet buiten te vinden dan ben ik binnen bezig met kleur. In de loop van mijn leven ben ik van dit pad afgeweken en heb mij verder ontwikkeld op andere gebieden. Nadat ik wat meer gesetteld was in mijn baan als leerkracht kwamen de kleuren weer boven drijven. Tekenen met kinderen is namelijk erg leuk om te doen. Om dit verder te ontwikkelen heb ik de opleidingen gevolgd voor tekenen met kinderen/zinvoltekenen, zowel voor de basisschool als voor in mijn therapeutische praktijk. In mijn praktijk is het jarenlang een onderdeel geweest van mijn holistische kinderyoga therapie en tijdens mijn kleuren therapie heb ik het ook veel kunnen gebruiken.

Tijden veranderen en op het moment geef ik workshops aan volwassenen om te laten zien hoe “Tekenen met kinderen” een prachtige manier is om met kinderen aan allerlei cognitieve en sociale-emotionele vaardigheden te werken. Je kan met Zinvol Tekenen brandjes blussen, vertrouwen kweken, kennismaken met elkaar, groepsprocessen begeleiden en rust te brengen, reken- en taallessen verzorgen en nog zoveel meer.

In mijn therapeutisch werk vind ik het fijn om op meerdere manieren met kleur te werken. Niet alleen met verf, kleurpotloden en stiften is het mogelijk om met kleur te werken. Ook wol is een van de producten die ik graag gebruik. De verschillende combinaties van geverfde wol, wat glimmende dingen en een spinnenwiel heeft prachtige garens tot gevolg.


Marktkraam  Rozenschijn:

Op mijn marktkraam kun je genieten van verschillende wollen garens in allerlei kleuren en diktes die door mij zijn gesponnen. Het is altijd een vrolijk gezicht om de on-gesponnen wol in de wind te zien hangen. Al die kleuren die je daar ziet fladderen geven me nog meer inspiratie om de verschillende garens te spinnen.

Ook maak ik omslagen voor bullet/travel journals, tekenboekjes en notitieboekjes. Ik maak ook op bestelling mooie omslagen voor schriften en agenda’s die jou dierbaar zijn. De omslagen zijn meestal gemaakt van gerecycled papier of papier dat bedrukt is met een eigen uniek ontwerp of beschilderd in prachtige patronen. Dit inspireert mijn kleurrijke fantasie weer in een leuke kleurencombinatie voor een streng wol. Zo is mijn cirkeltje in mijn atelier weer rond en kan ik heerlijk aan de slag zijn.

Speciaal voor het rode maan festival van dit jaar!

Dit jaar had ik nog wat flyers over van het festival. Deze ga ik verwerken in de omslagen van de notitieboeken die op mijn kraam komen te liggen. Je hebt dus de mogelijkheid om met een prachtig aandenken aan het festival thuis te komen. De oplage is beperkt!


Workshop:  De wind waait door de kleuren van je dag

Hoor je wind om het huis jij hier veilig binnen,
Lekker uit waaien aan het strand je gedachten laten vervliegen,
Of genieten van een zachte zomer bries de wind speelt met je haren en je rok,

Doormiddel van een korte inleiding beginnen we met een kleine teken opdracht om op te warmen en materiaal te onderzoeken. Daarna wordt een techniek uitgelegd hoe je met soft pastel krijt kan werken in combinatie water, wind en potloden.

Dan nemen we een moment om bij jezelf te komen. Je keert naar binnen en kijkt naar de spiegel van je ziel wat zie je hierna ga je in stilte aan het werk. Na afloop bekijken we elkanders werk. Alles is prachtig wat gemaakt wordt. De werken worden gefixeerd, opgerold en verpakt zodat ze mee genomen kunnen worden naar huis.

Er wordt een bijdrage van €3,- voor het papier en overig materiaal gevraagd

Met vriendelijke groet,
Bianca Weijmer

www.rozenschijn.nl

rozenschijn@hotmail.nl
06-15352298

 

 

 

 

MY SESSIONS