Bianca Weijmer | Rozenschijn

Bianca Weijmer | Rozenschijn

Ik ben vrije schoolleerkracht (po), Docent Zinvol tekenen, maar 5 van in Nederland. Ik heb mijn certificaten voor kleurentherapeut, kinderyoga therapeut. Ik werk graag met Wol, ik spin het, vilt het en maak er elfjes van.
Sinds vorig jaar ben ik bezig mijn leven een andere wending te geven. Ik wil mensen laten stralen en ze zelf creatief te laten zijn waardoor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien. Ik werk doormiddel van tekenen, schilderen of via wol door het te vilten en te spinnen. Alle combinaties zijn mogelijk.

Omdat ik mij graag meer wil verdiepen in het beeldend therapeutisch werk, volg ik de studie voor psycho sociaal therapeut beeldend bij de academie Het Vrije Pad.

Inmiddels heb ik kleine stapjes gezet om een eigen praktijk te starten. Het geven van workshops bij het Rode maan festival is eigenlijk wel een hele leuke mega sprong!

Kijk voor inspiratie en foto’s op mijn jonge website http://rozenschijn.jimdosite.com/


workshop: vilt prik je innerlijke spiegel met wol

In het midden van de ruimte staat een mand met prachtige gekleurde schapenwol in allerlei soorten en maten. Dit nodigt je uit om te voelen en te ruiken.

Met deze wol gaan we ons innerlijke zijn tot leven brengen. Voor we beginnen wordt de techniek uit gelegd. We gaan in korte meditatie opzoek naar je innerlijke spiegel, hoe zie jij je? Dit beeld vertalen we in vrije vormen op ronde vorm van ongeveer 20cm (vilt ondergrond). We werken vanuit het intuïtieve gevoel en prikken de prachtige hand geverfde wol op de cirkel. Het is een soort schilderen met wol. De wol is al behandeld zodat ze wat meer mot-werend is. Het geeft een prachtig resultaat.

De naalden die gebruikt worden zijn vrij prijzig en wanneer er een breekt kan er een nieuwe gekocht worden voor 1 euro. Voor de wol, 1 naald, en vilt cirkel wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. Dit is een speciale Rode Maan prijs. Er wordt gewerkt met wol uit Nederland en Duitsland. Ze is door mijzelf uitgezocht gewassen en gekleurd.

Workshop van 3 uur ,  max 10 personen , extra materiaalkosten  10 euro


workshop: teken de spiegel van je ziel

Door middel van een korte inleiding beginnen we met een kleine teken opdracht om op te warmen en materiaal te onderzoeken. Daarna wordt een techniek uitgelegd hoe je met soft pastel krijt kan werken.

Dan nemen we een moment om bij jezelf te komen. Je keert naar binnen en in een meditatie neem ik je mee. We gaan rustig naar de spiegel van je ziel waar je naar je zelf kan kijken. Waar sta je nu? Dit beeld wat je hier te zien krijgt zetten we op papier. Je eigen vorm, je eigen spiegel. Na afloop bekijken we elkanders werk. Alles is prachtig wat gemaakt wordt. De werken worden gefixeerd, zodat het goed mee genomen kan worden.

Er wordt een bijdrage van 4 euro voor het papier en overig materiaal gevraagd.

 

 

MY SESSIONS