Celine Johanna v Mastrigt & Astrid v d Woerd | Samen in Verbinding

Celine Johanna v Mastrigt & Astrid v d Woerd | Samen in Verbinding

“Je kunt pas iets loslaten als je het eerst hebt vastgehouden”.

Mijn naam is Astrid van der Woerd (links). Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden mag ik met mensen een stukje meelopen op hun persoonlijke reis. Ieder mens draagt een energieveld om zich heen. Door het werken vanuit het persoonlijke energieveld heb ik geleerd op een meer bewuste en intuïtieve manier contact te maken met mijzelf en mijn omgeving. Liefde en vertrouwen zijn belangrijke krachtbronnen voor mij. Mijn liefde voor de natuur heeft mij ertoe aangezet om mij meer te verdiepen in het werken met oude wijsheden en natuurelementen. Door deel te nemen aan spirituele bijeenkomsten heb ik ook verschillende rituelen van het Incapad mogen ervaren. Dit heeft mij geïnspireerd om enkele van deze rituelen samen met Celine aan jullie uit te mogen uitdragen.

Mijn naam is Celine Johanna van Mastrigt (rechts), eigenaresse van Psychotherapiepraktijk In Verbinding te Katwijk aan Zee (www.sameninverbinding.nl).
We are Nature. De natuur laat mij bloeien en de Zee geeft mij kracht, reiniging, rust en troost. Naast reguliere psychotherapie en bondingpsychotherapie, verdiep ik mij graag in spirituele groei en voel mij groeien in het kennen van de wereld, het kennen van mijn hart. Zodoende ben ik geïnspireerd geraakt door het traditionele Incapad. De stam waartoe ik deel uitmaak heet: Kuychi Q´ente, wat de Regenboog Kolibries betekent. Met veel passie, enthousiasme en integriteit heb ik rituelen en sjamanistisch gedachtegoed mogen ervaren en over mogen dragen. Hier zou ik tijdens het Rode Maanfestival graag samen met jullie bij stil staan.


workshop: Hucha clearing

“Alles is energie”

Hucha is een term die voortvloeit uit het Peruaanse sjamanisme, het staat voor trage, zware, vervuilde of stagnerende energie. Energie die zwaar voelt en tegen houdt, je onderdrukt en blokkeert. Het bijzondere echter is dat Pacha mama, onze Moeder Aarde van onze hucha “leeft”. Zij kan deze als het ware recyclen tot mooie levensenergie. Zoals we de aarde bemesten kunnen we dit ook in energie. Het werkt in principe als een kringloop.

De wind kan helpen onze Hucha van ons te verwijderen, zoals een strandwandeling langs een frisse zeewind dit kan doen. Echter blijven wij soms te lang “bevuild” en wanneer je dankzij onvoldoende aarding of simpelweg teveel omgeven bent door zware Hucha (oorlogsgebied, (werken met) depressie, trauma, of gewoon te lange tijd te weinig hebt gereinigd) kun je depressief raken of chronisch moe/uitgeput. Je ontdoen van deze Hucha is wat wij deze workshop via verschillende methodieken vanuit het Incapad (Q´eros gebergte) zouden willen aanreiken. We ronden af met een methode die je krijgt aangereikt om jouw Zelf te reinigen met wat je binnen de natuur kunt vinden.

Mocht je al gewend zijn met elementen uit de natuur te werken, ben je heel welkom jouw stenen of veren te gebruiken tijdens de workshop. We reinigen met twee donkere stenen (1 ronde en 1 langwerpige of hoekige vorm), gevonden bij het water. De Inca’s gebruiken de veer van een condor, maar elke andere veer die jou aanspreekt om te reinigen voldoet. Uiteraard krijg je van ons stenen en/of veren wanneer je deze niet bij je hebt.

Vanuit de Inca traditie (o.a. Q´eros, Peru) worden krachtdieren gebruikt, deze worden o.a. gebruikt om de heilige ruimte te openen: De Slang, voor de wind van het Zuiden, de Puma – de wind van het Westen, de Kolibrie – draagt de wind van Noorden en de Condor de wind van het Oosten. Zij staan in verbinding met de Ukhu Pacha (Onderwereld, de Slang) Kay Pacha (Middenwereld, Puma) en Hanaq pacha (Bovenwereld, Condor & Kolibrie). Zij doen alles uit liefde en respect voor Pacha Mama en roepen ook haar poortwachters aan. Tevens werken de Paco´s (hoeders van de aarde) met het aanroepen van de spirits van de apu’s (de spirits van de bergen en bergtoppen). En de Nusta’s, de godinnen, de vrouwelijke energie in de bergen. Al wat leeft, is bezield.

Jij bent van harte uitgenodigd. Wees Welkom.

www.sameninverbinding.nl

 

MY SESSIONS