Hanna’floor de Roos | muzikaal verteltheater De Rode Maan

Hanna’floor de Roos | muzikaal verteltheater De Rode Maan

Mijn naam is Hanna’floor de Roos en al jaren ben en heb ik een muzikaal verteltheater van waaruit ik voorstellingen speel; zowel voor kinderen als voor volwassenen.

De Rode Maan is de naam van mijn Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en half-realistische verhalen, speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon.

De verhalen vinden hun wortels in mijn belevingswereld en fantasie en net zo zeer in geschiedenis, maatschappelijke kwesties, mythen, sagen en klassieke sproken. Een verhaal laat je geest op reis gaan door landschappen, steden, dorpen en tegelijkertijd door jezelf. Als het vertellen eenmaal begint, dan kan vertellen zomaar zingen worden, en als er gezongen wordt, dan kan het zomaar zo zijn dat een gitaar, accordeon, harp, djembé of fluit zich aandient om mee te spelen. Zo worden de verhalen tot leven gebracht in verschillende vormen, en niet in het minst door het publiek dat wordt uitgenodigd om mee te denken, om rond te dolen in de eigen fantasie of te spelen in het verhaal.


Optreden: vrijdag avond van 20.00-21.30 uur

Mijn optreden heet; De Wilde Natuur van de Vrouw en bestaat uit 2 of 3 prachtige vrouwenverhalen die een universele waarde hebben en al langere tijd over de wereld reizen.

Een vrouw die in contact is met haar wilde natuur heeft een scherp waarnemingsvermogen, een speelse geest en een groot vermogen om zich geheel aan iets te wijden. Ze is als een wolvin, een katachtige, als een ‘Bajana’, een vrouw die het leven weet te omarmen.

Kom luisteren naar het geluid van een trom die je borstbeen doet trillen, een stem die je voert naar uitheemse (onalledaagse mag ook) doch voelbare werelden, kom luisteren naar de beschrijving van beelden die je binnenste in beweging brengen, het schuimende kolken van de zee, het klaterende lachen van watervrouwen, het ritselende gefluister van grashalmen waardoor heen gerend wordt, zie het voor je, hoor het aan!

 

 

MY SESSIONS