Karin van der Zwan | Caressa

Karin van der Zwan | Caressa

Mijn naam is Karin van der Zwan en mijn grootste passie is dier en natuur. Als klein meisje wist ik het helemaal, diep verbonden als ik mij voelde met spiritualiteit, de kosmos, de aarde en alles wat leeft, voelde ik heel helder in mijn hart waar mijn missie lag. Ik zou als biologe de wereld over reizen en de mooiste natuurgebieden en hun bewoners leren kennen, begrijpen en van daar uit helpen beschermen. Maar mijn pad liep anders. De intensiteit van het leven, een combinatie van mijn hoge gevoeligheid en een onveilige jeugd maakte dat ik mij juist afsloot van de wereld om mij heen. En daarmee ook van mijzelf. Dit leidde alleen maar tot verdere onbalans op fysiek en mentaal vlak, en het nauwelijks meer ‘in touch’ zijn met mijn spirituele aard.

Rond mijn 26e voelde ik een duidelijke omslag. Ik koos ervoor mijn hart te gaan volgen, mijn dromen te gaan realiseren. Vanaf die tijd ben ik mij bewust gaan ontwikkelen in mijn holistische levensstijl, en het proces van zelfheling en ontwaken aangegaan. Daarnaast heb ik door de jaren heen middels werk, studies en vele projecten in binnen- en buitenland veel geleerd over het werken met en voor dier en natuur, alsmede het toepassen van diverse natuurlijke geneeswijzen. Een bijzondere ontdekking was dat, waar ik als kind vooral bezig was met het idee dieren en natuur te willen redden, zij uiteindelijk, in het proces van mijn Ware natuur hervinden, zelf de belangrijkste gids en helper in de zichtbare wereld bleken te zijn.

Gaandeweg voelde ik steeds sterker de wens deze ervaringen ook te gaan delen. Als holistisch begeleider voor mens en dier heb ik onlangs mijn eigen praktijk (Caressa) geopend. Hier begeleid ik mensen in het (her)ontdekken van hun eigen zelfhelende vermogen en het vrije, vitale en gelukkige leven van hun dromen te gaan leven. Het weer verbinden met jezelf en jouw lijf, en hierbij dieren (zoals jouw huisdier) en de natuur als spiegel en gids leren herkennen. Een heilzame samenwerking die twee kanten op werkt. Want het dieper leren begrijpen en verbinden met jouw huisdier heeft ook een helend effect op het dier dat fysieke en emotionele klachten heeft. Naast de sessies en trajecten voor mens en dier, verzorg ik ook met veel plezier workshops en massages.

meer info? mail gerust:  mail@caressa.info of kijk op www.caressa.info


Koestersessies: ‘Sensual Worlds’

Op dit festival zal ik als koestervrouw mijn ‘Sensual Worlds’ presenteren, een heerlijk ontspannende en magische reis rond de wereld, een tantrische beleving via jouw lijf en zintuigen…

We zijn als mensen vooral (bewust) visueel ingesteld. Maar wat gebeurt er in jou wanneer je jouw ogen sluit? Wat wordt er wakker in jou? In mijn Sensual Worlds mag je dit komen beleven. Geblinddoekt neem ik je mee op een magische reis rond de wereld, via jouw lijf en zintuigen. Een heerlijk ontspannende, helende en verrassende ervaring, waarin je veel over jezelf kunt ontdekken.

De sessies zijn individueel, dus er is alle ruimte en liefdevolle bedding voor jou om er helemaal in op te gaan en te laten vrijkomen wat er in jou leeft.

Deze tantrische beleving duurt ongeveer 40 minuten en de bijdrage is 13 euro.


workshop: Animal Spirit Guide

“In de workshop ‘Animal Spirit Guide’ neem ik jullie ook mee op reis. Dit keer voor een ontmoeting met jouw/een krachtdier.

Dit kan een heel ander dier zijn dan je wellicht verwacht. Zoals ik het altijd heb ervaren, heb ik een totemdier, wat altijd in mijn leven ‘aanwezig’ is. Daarnaast zijn er in verschillende fasen, of zelfs momenten in het leven telkens andere krachtdieren die zich aandienen en een boodschap hebben, en inzicht kunnen bieden in zich dan afspelende situaties. Dat kunnen ook dieren zijn die in eerste instantie minder tot de verbeelding spreken dan bepaalde krachtige, charismatische dieren. Want ook de slak, het muisje en de merel hebben een mooie boodschap! So please be open minded en laat je verrassen ?

We beginnen deze ochtend workshop met wat beweging om lekker wakker te worden en in ons lijf te komen. Van daar uit gaan we op een speelse, avontuurlijke manier in meditatie, en ontvouwt de reis zich vanzelf….Ben jij ook benieuwd welke boodschap er voor jou naar voren komt? ”

Neem een matje, dekentje mee en draag warme en soepele kleding.

 

 

MY SESSIONS