Marjoline Kampinga | Zinzing

Marjoline Kampinga | Zinzing

Ik ben Marjoline Kampinga en geef op het Rode Maanfestival de workshop Sztoj pa moru, een Wit-Russisch krachtlied. Ik ben moeder van twee prachtige pubers van 15 en 17 en combineer al jarenlang muziek, yoga en de stilte met het praktische leven.

Na jarenlang lesgeven van yoga begeleid ik nu mensen die zichzelf met hun stem willen uitdrukken. In zang of in het spreken, door de stem te ‘bevrijden’ van datgene dat hindert en om gewoon muziek te maken, voluit genietend te zingen vanuit de basis en met plezier en zonder angst. Daarnaast geef ik ook muziekles op de piano (akkoorden) en de ukelele. Regelmatig geef ik concerten, solo en in het trio Zinzingers met m’n eigen liedjes en bestaande nummers. In 2017 is een CD ‘Sources of Inspiration’ uitgekomen waarin ik heb meegewerkt met puur improviserende zang vanuit de stilte.

Met veel plezier nodig ik je uit Sztoj pa te komen zingen en je vrouwelijke (stille) kracht te horen klinken.

www.zinzing.nl


Zangworkshop Sztoj pa moru

In de workshop gaan we zingen dit prachtige Wit-Russsiche lied over een witte zwaan die haar veren verliest en die worden geraapt door een mooi meisje. Het lied wordt onder andere gezongen door Laboratorium Pièsni, een groep vrouwen uit Polen (zie link hiernonder).

In de workshop gaan we vanuit de stilte dit lied zingen zonder noten en zonder partijen in te studeren, zoals Laboratorium Piesni ook zingt. Vanuit de klankwereld die een ieder (onbewust) heeft en met de noten die ik jullie aanreik vormen we samen dit lied. De valse noten mogen dus ook klinken, dat kan niet anders.

De vrouwelijke (zang)kracht laten klinken in haar volheid, maar ook in haar ontluikende zachte tederheid en sensualiteit. We zingen eerst puur de melodie en voegen daarna andere stemmen in. De woorden komen later.
Vrouwen worden uitgenodigd hun trom mee te nemen, want die heb ik zelf niet en is wel een mooie aanvulling op het zingen van het lied.

De workshop is bedoeld voor vrouwen die het heerlijk vinden om te zingen en voor vrouwen die wel willen maar het spannend vinden. Welkom

Neem voor de workshop zelf een doek of matje mee

Szotj pa moru


Vroege vogels: Yoga | zaterdag 7.30-8.30 uur

In dit vroege vogel yoga uurtje komen allerlei facetten van de yoga langs : een klassieke hatha yogahouding voor de balans, een krachthouding, een visualisatieoefening, een stem/klankoefening voor de organen en een element uit de Chi neng qigong, yoga ‘in beweging’ die haar oorsprong in China heeft. Midden in de prachtige natuur van Saasveld worden we zo heerlijk wakker. Neem warme kleding, warme voeten en een matje mee.

 

 

MY SESSIONS