Minie van Duijn | Helend werk

Minie van Duijn | Helend werk

Mijn naam is Minie van Duijn en ik ben geboren en getogen in Hengelo. Na bijna 30 jaar weg te zijn geweest voel ik de laatste tijd steeds meer het verlangen om terug te keren naar Twente.

Ik ben moeder van drie heerlijke pubers, hou van keramiek maken, dansen, lekker eten en het leven zo vol en echt mogelijk te leven.

Naast lichaamsgerichte therapie geef ik ook tantra workshops en meditaties.

Ik kijk erna uit jullie te ontmoeten.


Vroege vogelprogramma De Tandava

De Tandava is een rijke dans meditatie uit het oude Kashmir.

Deze bewegende geleide meditatie nodigt je uit om niet te doen, maar om mee te bewegen met dat wat er is in het moment.
Het is een trage, vloeiende dans, op de golfbeweging van je adem.
Door je te verbinden met het natuurlijke ritme van je adem ontstaat er van binnenuit een dans die als vanzelf wil stromen. Je laat je meebewegen op de stroom van je adem zonder je ergens op te richten of iets te willen bereiken.
Aanwezig in je adem, geef je dat wat zich aandient, de ruimte om er te laten zijn. Weerstand, onrust, verdriet, gedachten als ook liefde, vrijheid of vreugde.
Er hoeft niets weg of anders te zijn. Om je te verbinden met jezelf en alles om je heen.

De Tandava begint vanuit een zittende houding waarbij je je op een gegeven moment laat meebewegen op de ademhaling en de muziek. Dit kan zittend of staand. Je eindigd dan in een liggende of zittende houding om jouw dans na te voelen. De Tandava is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog geen of weinig ervaring hebt met meditatie.

Neem een matje en/of kussentje mee

 

MY SESSIONS