Petra ter Keurs | Queenie

Petra ter Keurs | Queenie

Toen ik in 1995 de kunstacademie afrondde en als grafisch vormgever aan het werk ging, was ik ervan overtuigd dat ik mijn hele leven vormgever zou blijven en dat ik me zou ontwikkelen van student naar senior designer. Ooit zou ik dan stagiaires begeleiden en wellicht zou ik zelf lesgeven op een kunstacademie.

Maar het ging natuurlijk een beetje anders dan gepland en nu weet ik: dat hoort gewoon bij het leven. Maar jeetje, wat kun je jezelf tegenkomen!

De afgelopen 4 jaar heb ik lessen in zelfkennis ontwikkeld voor de basisschool en de brugklas. Ik zou zo graag willen dat iedereen zichzelf kan zijn en dan met name die pubers. Want in die leeftijd zijn ze kwetsbaar doordat er zoveel verandert, terwijl hier óók de basis wordt gelegd voor de rest van hun leven.

Hoe mooi is het dan dat deze kinderen leren op zichzelf te durven vertrouwen omdat ze weten wat ze willen, waar ze goed in zijn, waar ze zich prettig voelen en hoe ze met elkaar om kunnen gaan? Zich bewust zijn van zichzelf…

Af en toe in de spiegel kijken zorgt ervoor dat je je bewust bent van jezelf; wat zie je, wat wíl je zien? Waar wil je aandacht aan besteden?

Bij mij resulteerde dit ondermeer dat ik de opleiding ‘Genezend Tekenen’ ben gaan volgen. Hiermee komen veel dingen samen; mijn creativiteit en grafische achtergrond combineer ik met het ontwikkelen van lesmateriaal en het begeleiden van kinderen/volwassenen om op zichzelf te durven vertrouwen.

Wil je meer weten?

Queenie Educatie
Parterre 25, 7609 XP Almelo

T. 0624681917 | www.queenie.nl


Workshop De baboesjka als spiegel

Het lijkt me leuk om jou ook een stukje op weg te helpen en in die spiegel te laten kijken tijdens mijn workshop op het Rode Maanfestival.

De baboesjka is een mooie metafoor om eens naar binnen te kijken wat jij allemaal in je hebt. De decoratie van de baboesjka vertelt een verhaal en tijdens de workshop is dit jouw verhaal, jouw spiegel.

Ik vertel o.a. over de 5 kinddelen die in jou zitten, zoals er ook 5 poppetjes in de baboesjka zitten. Vervolgens ga je na een visualisatie zelf aan de slag met jouw baboesjka. Dit doe je door je eigen baboesjka vorm te geven; het door jouw gekozen kinddeel die aandacht te geven die het op dat moment nodig heeft. Of speelt er iets anders in je leven dat op dit moment aandacht nodig heeft? Alles is goed, want het is jouw verhaal…

We werken met ecoline, inkt, papier, stof en andere mooie materialen. En… je hoeft niet te kunnen tekenen/schilderen, je hoeft alleen maar in die spiegel te kijken!

Kosten: € 7,50

 

 

 

MY SESSIONS