Rian Luijten

Rian Luijten

Ik heb vaardige, welwillende handen. Hiermee geef ik mijn passie voor boetseren vorm en heb ik o.a. 17 jaar in een Wellness Centrum gewerkt als medewerkster Health. Graag geef ik, als wijze vrouw, mijn levenservaringen door aan andere vrouwen.

Mede door het werken als groepsbegeleidster in het Pre-historisch museum gedurende 5 jaar, ben ik geïnteresseerd geraakt in oude oervolkeren en ik heb steeds meer respect gekregen voor hun manier van leven, vaardigheden, gebruiken en hun ceremonies.

Ik maak o.a. vruchtbaarheids-godinnen van klei, de zachte kneedbare grond van onze Moeder Aarde, in allerlei vormen, gebaseerd op afbeeldingen van bodemvondsten die overal op aarde gevonden zijn. Ik bak de voorwerpen een tweede keer in de veldoven,om het vuurelement van de vrouw meer zichtbaar te maken.

Ook het dierenrijk heeft mijn respectvolle aandacht. Heb inmiddels heel wat verzameld, aangereikt gekregen, schoongemaakt en verzorgd. Te zien in mijn kraam.

Thuis of op locatie geef ik Vrouwen Workshops waarin ik -onder andere- dat wat ik in mijn leven heb verworven aanbied en je je eigen beeld (godin) vanuit klei kunt gaan creëren.

Kontakt:
Rian Luijten (1950) Levenskunstenares
Maasstraat 33
5836BA Sambeek ( N.br.)
E-mail: rianluijten@gmail.com
Telefoon: 0485-577101


Marktkraam

In de unieke marktkraam van Rian Luijten vinden jullie voorwerpen van keramiek en brons, godinnen-hangers, godinnen-beelden, lichtkijkers, smudge-bakjes, praat-eieren en ander mooi spul.

Ook voorwerpen van dierlijk materiaal zijn er te vinden, zoals vogelveren, en-vleugels-schedeltjes -poten,-staarten van diverse diersoorten en paardenstaarten.

 

 

MY SESSIONS