Sharon Ras

Sharon Ras

Ik ben Sharon. In het dagelijks leven ben ik aardrijkskundelerares. In mijn vrije tijd teken ik graag, vooral mandala’s. Dat brengt me een stuk ontspanning en dat is wat ik graag wil overdragen aan anderen. Als ik op de donderdagochtend gelegenheid heb, dan kijk ik naar de live video van Kim Vermeer van de Mandala Academie op  Facebook. Haar materiaal gebruik ik ook in de workshop ‘mandala’s tekenen’ die ik ga geven.
Verder maak ik orgonite, dat zijn voorwerpen van giethars met metalen en edelstenen erin. Dat is ook heel erg leuk om te doen, maar helaas wat ingewikkeld om tijdens het festival te demonstreren. Ze zijn wel bij mij te koop.


Workshop

Mandala’s tekenen

Inhoud:  In de eerste workshop van anderhalf uur op zaterdag leg ik uit hoe je een bolle mandala tekent en hoe je ermee kunt variëren. In een tweede workshop op zondag van weer anderhalf uur leg ik uit hoe je een geometrische figuur kunt tekenen in een mandala: de merkaba. De workshops zijn los van elkaar te volgen.  Ik neem je stap voor stap mee in de handelingen die verricht moeten worden en ik heb een aantal voorbeelden van hoe je deze mandala’s uit kunt werken bij me ter inspiratie. Als je de basis op papier hebt, kun je daarna je werk inkleuren, of je kunt patronen erin tekenen met een fineliner (zendala’s). Er zijn (kleur-)potloden, fineliners, passers, gummen, puntenslijpers, geodriehoeken en linealen aanwezig en er is ook papier.

Zelf meenemen: Als je een mooie passer hebt, neem hem dan mee. En eventueel je eigen kleurpotloden of stiften. Ik heb kleurpotloden mee, maar er zijn mensen die het liefste met hun eigen materialen werken.

Kosten: 1 euro p.p.


Marktvrouw: verkoop orgonite

Sinds een tijdje maak ik orgonite, voorwerpen van giethars met daarin kristallen en metalen. De grondlegger van de theorie van orgonite is Wilhelm Reich. Hij ontwierp onder andere orgone accumulatoren, bestaande uit een organische houten buitenkant die energie absorbeerde en een metalen binnenkant die de energie reflecteerde. Deze kamers hadden een gunstige uitwerking op onder andere kankerpatiënten. Begin deze eeuw is de techniek verder ontwikkeld: door metalen en kristallen in giethars te gieten, komt het door het drogen onder druk te staan en krijg je een piezo-effect, wat de werking versterkt.
Orgonite heeft volgens velen de volgende effecten:
Het zuivert de atmosfeer in de ruimte.
Het vermindert de schadelijke effecten van allerlei soorten straling.
Het zorgt voor een betere nachtrust en beschermt tegen nachtmerries.
Het ontgift water en maakt een einde aan droogte.
Het trekt positieve energie aan wat zorgt voor een prettige sfeer.

 

 

MY SESSIONS