Rode Maan online festival dompel je onder op 20 en 21 juni 2020

Dit jaar geen festival met kamperen en veel mensen bij elkaar en lekker samen eten… Dat schuiven we allemaal door naar 2021. Maar om dan nu helemaal niets te doen? Dat voelde veel te kaal. Dus we willen je uitnodigen om het Rode Maanweekend toch samen te beleven!

Wat gaan we doen?

We maken er een online mini festival van, dat stiekem ook een beetje offline is. Een cadeautje voor jullie en ook als je geen ticket hebt gekocht voor dit jaar, ben je van harte welkom!

Het programma

Zaterdag 20 juni
13.00 – 13.30 uur Openingsceremonie
14.30 – 15.30 uur Workshop Holding Space | Judith van Oostrom
19.00 – 20.00 uur Workshop Innerlijke reis, healing met moeder aarde | Marjon de Groot
21.00 – 22.15 uur Workshop Women Dance Flow | Femke Bodde

Zondag 21 juni

05.00 – 06.30 uur Workshop begroet de zon – yoga en meditatie rondom de zonnewende | Tanja Kienhuis
11.00 – 12.00 uur Workshop Kundalini yoga | Nancy Watchman
13.30 – 15.00 uur Workshop Godinnencollage maken | Hester Kiestra
16.00 – 16.30 uur Eindceremonie

Hieronder vind je de uitgebreide informatie over de workshops.

 

De online sessies

 

Openingsceremonie
Zaterdag 20 juni 13.00 – 13.30 uur

We ontsteken het festivalvuur. Normaal staan we daar met z’n allen in een grote kring omheen, maar nu maken we een online kring om samen het festival te openen.
Een kort samenzijn met uitleg over het thema Schitteren, een ritueel en wie weet, met elkaar chanten. Laat je verrassen, want we willen er niet teveel over kwijt…

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur je mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. openingsceremonie (en eventueel andere workshops die je wilt gaan volgen), dan krijg je uiterlijk 19 juni alle verdere info toegemaild.  

 

HOLDING SPACE | JUDITH VAN OOSTROM
zaterdag 20 juni 14.30 – 15.30 uur

Holding Space is een grondhouding waarmee je wezenlijk contact met jezelf en anderen kunt maken, zonder veroordeling of advies. Heel kort gezegt maak je ruimte voor wat er is door volledig aanwezig te zijn en de controle los te laten. Zo ontstaat ruimte voor transformatie. We beginnen met een korte meditatie. Daarna deelt Judith de principes die aan de basis liggen van het creëren van een veilige ruimte. In groepjes gaan we oefenen.  De persoon met wie je deelt creëert de ruimte voor jou, en andersom. Aan het einde een reflectie. Wat voor verschil maakt die als persoon die deelt en als persoon die ontvangt. Wat kom je tegen? En dan een mooie afsluiting.

Alle info over Judith vind je op  www.zinindezaak.nl.

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur een mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. workshop holding space (en eventueel de andere workshops die je wilt volgen), dan krijg je alle verdere info uiterlijk 19 juni toegemaild.

Innerlijke reis – healing met moeder aarde | Marjon de groot
zaterdag 20 juni 19.00 – 20.00 uur

Kom dichterbij jezelf. Tijdens de geleide innerlijke reis brengt Marjon je in contact met jouw NATUUR door de prachtige Moeder Aarde te gebruiken als metafoor.

Ze brengt je door middel van een visualisatie in contact met jouw onderbewustzijn. De beelden en gevoelens nodigen je uit delen van jezelf te ontmoeten. Deze geven jou inzichten over jezelf, door bijvoorbeeld liefdevolle boodschappen, symbolische cadeautjes en/of bijzondere ontmoetingen tijdens de visualisatie. Een magische ervaring!

Nu kan het zijn dat je niet zo visueel bent ingesteld. Dat is geen probleem, want dat wat in je leeft en aan de oppervlakte wil komen kan op allerlei manieren bij je binnenkomen; via je gevoel, via je ‘horen’, via je ‘weten’ en het kan zelfs zo zijn dat je iets ruikt. Ieder mens heeft daarin zijn eigen manier. Uiteraard kan het ook een combinatie van je zintuigen zijn.

Na deze innerlijke reis nemen we de tijd om je ervaringen te integreren. Dit doen we door stil te worden. En te zijn met dat wat er in jou leeft. Wanneer er nadien nog tijd is kun je kort je ervaring delen als je die behoefte voelt.

Je bent van harte welkom lieve vrouw!

Wil je meer weten over het werk van Marjon? Kijk op www.sommerfugl.nl.

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur een mail naar
info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. workshop innerlijke reis (en eventueel de andere workshops die je wilt volgen), dan krijg je alle verdere info uiterlijk 19 juni toegemaild.

Women Dance Flow | Femke Bodde
Zaterdag 20 juni 21.00 – 22.15 uur

Op naar de stralende JIJ!

Deze workshop is voor iedereen die van dansen, muziek en verbinding houdt. Muziek heeft een krachtig effect op je lichaam en brengt je bij je gevoel. Van dansen, tot uit je dak gaan, tot verbinding maken met jezelf en de ander.

Uit je hoofd, in je lijf en dichtbij je gevoel!
Wees welkom!

www.beeblij.nl

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur een mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. women dance flow (en eventueel de andere workshops die je wilt volgen), dan krijg je alle verdere info.

Begroet de zon – yoga en meditatie | Tanja Kienhuis
Zondag 21 juni 05.00 – 06.30 uur

De zonnewende…de dag waarop het licht van de zon haar hoogste punt bereikt en het langst straalt. De helende krachten in de natuur zijn dan zeer sterk en ondersteunen ons die dag extra in het vergroten van ons bewustzijn en voorspoed in onze gezondheid. Hoe fijn om dan samen onze innerlijke lichtkracht te laten ontwaken. Wil jij de langste dag zelf helemaal ervaren?? Wees er dan vroeg bij en we ontmoeten en begroeten samen de opkomende zon.

Je bent van harte welkom om mee te doen met een fijne yogaset en meditatie, om in verbinding te komen met jouw innerlijk licht. Je hart openen en in het bijzonder de aura versterken. Hierdoor ga je stralen…inside out! Een stralend licht zijn voor jezelf en voor de ander!

Een sterk innerlijk licht trekt voorspoed en kansen aan in ons leven en beschermt ons. Angsten loslaten en met moed en helderheid uitdagingen in het leven tegemoet treden. Dus als je meer wilt stralen…van harte welkom! Je hoeft geen ervaring te hebben.

Verder lezen over Tanja kan via www.gezondengeluk.nl.

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur een mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. workshop begroet de zon  (en eventueel de andere workshops die je wilt volgen), dan krijg je alle verdere info uiterlijk 19 juni toegemaild.

Kundalini yoga | Nancy Watchman
Zondag 21 juni 11.00 -12.00 uur

“Het Licht is zo dichtbij, ook in tijden van zwaarte”

 Ik nodig je uit om mee te doen met een online workshop Kundalini Yoga, waarbij rustige en dynamische houdingen afgewisseld gaan worden. Het is een uur waarin jij de afstemming gaat ervaren met je innerlijke kracht en kunt schitteren als de zon.

Kundalini Yoga is een vorm van yoga die vanuit het Noorden van India in de jaren 60 naar het Westen is gebracht. De yogavorm wordt ook wel omschreven als de Yoga van het Bewustzijn. Wat Kundalini Yoga anders maakt ten opzichte van andere stromingen is dat er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van mantra’s (chanten), pranayama’s, Kriya’s en meditaties.

De online workshop op zondag zal worden gestart met het intunen van de mantra “Ong Namo Guru Dev Namo” waarmee je afstemt op de oneindige wijsheid en scheppingskracht in jou en in het Universum. De les wordt afgesloten met het chanten van de mantra “Sat Nam”, wat betekent “Waarheid is mijn Identiteit”.

www.yogasat.nl

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur een mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. kundalini yoga (en eventueel de andere workshops die je wilt volgen), dan krijg je alle verdere info uiterlijk 19 juni toegemaild.

GODINNENCOLLAGE MAKEN | HESTER KIESTRA
Zondag 21 juni 13.30 – 15.00 uur

De godin is een metafoor voor vrouwelijke energie, de vrouwelijke kracht in al haar verschijningsvormen. Tijdens deze creatieve workshop ontdek je je eigen godinnenkracht. In een geleide meditatie ga je op onderzoek uit naar jouw godinnenkracht en daarna – om het extra te bekrachtigen  en als herinnering – werk je het beeld verder uit in een collage of een tekening, wat jij het fijnst vindt. 

Voorafgaand aan de workshop leg je alvast het volgende klaar:

Als je een collage wilt maken:
– stevig papier of karton als ondergrond
– een stapel tijdschriften voor beeldmateriaal (bijvoorbeeld Happinez, maar alles kan)
– lijm: behanglijm, hobbylijm of pritt stift
– een schaar als je wilt knippen, maar je kunt ook gewoon scheuren

Als je een tekening wilt maken:
– stevig papier of karton
– kleurpotloden

Zoek voordat de meditatie begint een rustige plek waar je makkelijk zit. Het handigst is als die in de buurt is van de plek waar je straks gaat tekenen of plakken. 

Meer over Hester vind je op haar website www.hesterkiestra.com.

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur je mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. Godinnencollage (en eventueel andere workshops die je wilt gaan volgen), dan krijg je uiterlijk 19 juni alle verdere info toegemaild.  

 

 

Eindceremonie
Zondag 21 juni 16.00 – 16.30 uur

Tijd om het festivalvuur voor 2020 te doven. Een kort ritueel samenzijn om met elkaar dit bijzondere weekend af te sluiten.

Doe je met ons mee?
Aanmelden kan tot en met 18 juni. Stuur je mail naar info@rodemaanfestival.nl, o.v.v. eindceremonie (en eventueel andere workshops die je wilt gaan volgen), dan krijg je uiterlijk 19 juni alle verdere info toegemaild.