rode maan festival verras jezelf

Het Rode Maanfestival is een driedaags vrouwenfestival voor vrouwen die graag de (spirituele) verdieping zoeken én die van een feestje houden. Een weekend voor jezelf, waarin vooral alles mag. Het volgende Rode Maanfestival is op 14, 15 en 16 juni 2019.

Samen met ongeveer 150 vrouwen kamperen op een prachtige plek op het Twentse platteland, inspirerende workshops volgen, jezelf laten koesteren met een fijne massage of een healing, lekker eten en drinken, dansen onder de sterren als je daar zin in hebt, de stilte zoeken…

Het vierde Rode Maanfestival staat in het teken van de wind.
Volgens de kalender van de Maya’s valt het festivalweekend namelijk in het wavespell – de energie – van de witte wind. Wind gaat over spirit, het mysterie van de schepping. Wind is je levensadem. Lees verder over dit thema.

workshops rode maan

Op zaterdag en zondag zijn er zo’n 25 verschillende workshops. Ze worden gegeven in de Wonderweide. Verdieping, zang, dans, creatief, meditatie… bijzonder veelzijdig en gegeven door vrouwen die weten waar ze het over hebben. 

Koestervrouwen zorgen ervoor dat je je gekoesterd voelt. In een 1-op-1 sessie. Op de koesterweide kun je je laten masseren, een healing of een reading krijgen, je haren geknipt. Op het marktje vind je kramen vol mooie, vaak handgemaakte spulletjes.

eten en drinken rode maan

Bij een festival hoort lekker eten en drinken vinden wij. We zorgen voor heerlijke ontbijtjes en lunches en ook het avondeten is niet te versmaden. Zoete en hartige tussendoortjes, fris, Shotimaa thee, Ben en Roland’s koffie, wijntjes en biertjes, het is er allemaal.

Och, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vroege ochtenden en de avonden. Beginnen met een stiltewandeling of yoga, de avond afsluiten met interessante sprekers, een kampvuur, of dansen onder de sterren. Alles mag, niks moet. 

hoe schrijf je je in voor workshops

Op zaterdag en zondag kun je in totaal maximaal 6 workshops kiezen. Je hebt keuze uit ongeveer 25  verschillende, dus dat zal vast nog even puzzelen worden. De definitieve timetable staat ongeveer 2 weken voor het festivalweekend online op deze website, en bij aankomst op het festival krijg je een festivalboekje met daarin alle informatie. Op vrijdagmiddag, van 14.30 tot 15.30 uur, kun je je inschrijven voor de workshops van je keuze. In de tent of schuur waar de workshop gehouden wordt.  Wil je per se een bepaalde workshop volgen, wees dan dus op tijd. En mocht ie toch vol zitten: er zijn genoeg andere mooie workshops. Elk jaar blijkt weer dat er op je pad komt wat je nodig hebt.

hoe schrijf je je in voor koestersessies

Van vrijdag tot en met zondag staan in de koesterweide de koestervrouwen voor je klaar. Tegen een kleine vergoeding geven ze je een massage, reading, healing, goed gesprek… Koestersessies kun je het hele weekend door boeken, je hoeft je er niet per se vooraf voor in te schrijven. Maar wil je zeker zijn van een plekje, dan is het wel aan te raden. In de koesterweide vind je bij elke tent een inschrijfformulier.

old skool kamperen

Op het festivalterrein hebben we een kampeerweide ingericht, omzoomd door een beek en een oude houtwal. Je kunt je eigen kampeermiddel meenemen, maar ook een ticket boeken voor een slaapplek in de gezamenlijke tent (let op, wel je eigen kampeerbedje, slaapzak en kussen meenemen). Op de festivalcamping hebben tenten de voorkeur, maar ook vouwwagens, caravans en campers zijn welkom. Het aantal plekken daarvoor is echter beperkt. Zo snel mogelijk een ticket boeken is ons advies wat dat betreft. Het is geen probleem om te koken bij je tent of caravan, maar er is ook genoeg lekkers (en gezonds) te koop voor ontbijt, lunch en diner. Open vuur is verboden. We willen graag dat alle tenten heel blijven :). Er is geen elektriciteit op de camping, maar we hebben in de schapenschuur wel een oplaadplek voor mobiele telefoons. Gaan we je wel even waarschuwen: het bereik is in de binnenlanden van Saasveld niet altijd even goed.

wat neem je mee naar dit vrouwenfestival

Neem je allerprachtigste vrouwelijke kleding mee, maar hou ook rekening met regenbuien en koude nachten. Een fijn (meditatie)kussentje, een deken en een matje voor tijdens de workshop zijn prettig en vergeet natuurlijk niet je kampeerspullen. Een zaklampje is misschien geen overbodige luxe, want het terrein is ’s nachts niet verlicht. Denk trouwens ook aan je eigen bestek, bord, beker, glas en schaaltje, ook als je een eetticket besteld hebt. We hebben geen wegwerpservies, dat scheelt heel wat afval.

heb je zin om te komen?

De editie van 2019 is helemaal uitverkocht. Wil jij er in 2020 wél graag bij zijn, meld je aan voor onze digitale updates, of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

 

The earth has music for those who listen        | Over ons | Algemene voorwaarden | Festivalrichtlijnen | Privacystatement |