Rode Maan festival Verras jezelf

Het Rode Maanfestival is een driedaags vrouwenfestival voor vrouwen die graag de (spirituele) verdieping zoeken én die van een feestje houden. Een weekend helemaal voor jezelf, waarin vooral alles mag. In 2019 houden we het op 14, 15 en 16 juni.

Samen met  maximaal 150 mooie vrouwen kamperen op een prachtige plek op het Twentse platteland, inspirerende workshops volgen, jezelf laten koesteren met bijvoorbeeld een fijne massage of een healing, lekker eten en drinken, dansen onder de sterren als je daar zin in hebt, de stilte zoeken…

Heb je zin om mee te doen en het leven te vieren? Verras jezelf!

Het thema van 2018 was ‘Spiegel’.  Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? Jezelf, de ander? En kijk je neutraal of heb je eigenlijk je oordeel al klaar? De spiegel laat je onverbiddelijk zien wat er is.  Als je er vanuit gaat dat we allemaal één zijn, is het vanzelfsprekend dat je je eigen reflectie ziet in alles om je heen.
De spiegel daagt uit om op zoek te gaan naar de waarheid. Soms door simpelweg terug te spiegelen, soms door jezelf af te vragen wat je afschuift op de ander. We dagen je uit je eigen plek in te nemen, met al je unieke talenten en kwaliteiten.

 

festival-wonderweide

Inspirerende workshops

In de Wonderweide organiseren boeiende vrouwen meer dan 35 workshops, waarvan jij er maximaal 6 kunt kiezen. Zoek de verdieping door bijvoorbeeld creatief aan de slag te gaan, of door muziek te maken, te zingen, dansen, geleide meditaties te volgen, ademsessies te doen, natuurwandelingen te maken…

festival-koesterweide-2

Jezelf (laten) koesteren

Dit weekend is er voor jou. Verwen jezelf! In de Koesterweide staan er koestervrouwen klaar die je tegen een kleine vergoeding een massage geven, of een healing, een reading… Altijd 1-op-1, dus in alle privacy. Daarnaast zijn er marktkramen vol leuke hebbedingetjes, voor jezelf of om weg te geven.

eten en drinken 2

Lekker eten & drinken

’s Morgens als je wakker wordt direct even gratis kop vers gezette koffie of thee halen. Ontbijten en lunchen met allerlei ambachtelijk gemaakt lekkers en ’s avonds aanschuiven voor roti, pasta’s, salades, groente- en visstoofpotjes… Daarnaast zijn er ook nog allerlei lekkere tussendoortjes, sapjes en drankjes.

festival-programma

Samen het leven genieten

Als je zin hebt, doe je mee aan het gezamenlijke programma: (lig)concerten, ochtendyoga, ochtendwandelingen, roeien in de Spikkersbeek, kampvuur, boeiende gesprekken, live muziek, lekker dansen. Mis vooral de bijzondere openings- en eindceremonie niet.

Een heel weekend voor jou alleen

Op vrijdag verwelkomen we je tussen 12:30 en 14:00 uur. Je kunt dan je tentje opzetten, het terrein verkennen en je hebt alle tijd om je leven van alledag achter je te laten. Van 14.30 tot 15.30 uur kun je je inschrijven voor alle workshops en om 16:00 uur begint de openingsceremonie. Zaterdag en zondag zijn de workshopdagen en natuurlijk hebben we een gaaf ochtend- en avondprogramma voor je samengesteld. Zondag sluiten we om 16.00 uur af met een afscheidsritueel.

Kom je naar het festival, dan kom je voor 3 dagen. Dan ben je er ook echt even uit. Daarnaast… samen maken we het festival. De kosten? 149 euro, inclusief kampeerplek, 6 workshops, randprogramma en koffie en thee.

Hoe schrijf je je in voor de workshops

Op zaterdag en zondag zijn er bijna 30 workshops gepland, die 1,5 tot 3 uur duren. Je kunt er maximaal 6 kiezen. De inschrijving voor alle workshops is op vrijdag tussen 14.30 en 15.30 uur. Dat kan gewoon bij de desbetreffende workshopgeefster in haar workshoptent. In het festivalboekje dat je bij aankomst krijgt, zie je waar dat is. Er is per workshop een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus heb je specifieke wensen, wees er dan snel bij. Is een workshop van je keuze toch vol, niet getreurd, er zijn nog zoveel andere die je kunt volgen! Er komt op je pad wat je nodig hebt, dat blijkt elke keer weer.

Hoe schrijf je je in voor koestersessies

Van vrijdag tot en met zondag staan in de Koesterweide de koestervrouwen voor je klaar. Tegen een kleine vergoeding geven ze je een massage, reading, healing, hennatattoo… Koestersessies kun je ter plekke doen, je hoeft je er niet per se vooraf voor in te schrijven. Maar wil je zeker zijn van een plekje, dan is dat misschien wel aan te raden. Dat kan op vrijdag vanaf 14.30 uur, gelijk met de workshopinschrijving, maar ook daarna nog, tijdens het hele weekend.

Old skool kamperen

We hebben een mooie kampeerweide ingericht op het festivalterrein, omzoomd door een beek en een oude houtwal. Niet al te grote tentjes hebben vanwege de ruimte onze voorkeur, maar  ook caravans en campers zijn welkom. We nodigen je uit er iets moois van te maken. (We worden blij van leuke vlaggetjes en lampjes…). Je kunt je ook inschrijven voor een slaapplek in een groepstent (let op: wel je eigen kampeerbedje, slaapzak en kussen meenemen!). Natuurlijk hebben we voldoende douches zodat je je lekker kunt opfrissen. Het is geen probleem om te koken bij je tent of caravan, maar er is ook genoeg lekkers (én gezonds!) te koop voor ontbijt, lunch en diner. Daarvoor kun je vooraf, online, een eetticket bestellen. Open vuur is verboden. We willen graag dat alle tenten heel blijven :-). Er is geen elektriciteit op de camping, maar we hebben wel gezorgd voor een oplaadpunt voor mobiele telefoons. Gaan we je even waarschuwen: het bereik is in de binnenlanden van Saasveld niet overal even goed. Ook wel eens lekker rustig…

Wat neem je mee naar dit vrouwenfestival?

Neem je allerprachtigste vrouwelijke kleding mee, maar hou ook rekening met regenbuien en koude nachten. Een fijn (meditatie)kussentje en een deken en/of een matje voor tijdens de workshops zijn prettig, en voor de rest heb je natuurlijk je kampeerspullen nodig. Een zaklampje is misschien geen overbodige luxe, want het terrein is ’s nachts niet verlicht. Vergeet trouwens niet je eigen bestek, bord, beker, glas en schaaltje mee te nemen. Daar rekent ons cateringteam op en het scheelt een boel afval.

Heb je zin om te komen?

 Gun jezelf een magisch weekend. Dan begint je zomer goed!

tICKETlijn 2019 nog gesloten

Visit Us On Facebook

 

Korte impressie

Vlak voor het begin van editie 2018 kwam RTV Oost bij ons op bezoek.
We stonden samen met alle marktvrouwen, koestervrouwen en workshopgeefsters (bijna) startklaar om alle bezoeksters te ontvangen. De reportage die RTV Oost toen maakte, kun je hieronder bekijken. 

Als je dan toch naar fouten zoekt… gebruik een spiegel in plaats van een verrekijker.       | Over ons | Voorwaarden & Disclaimer | Festivalrichtlijnen | Privacy statement |