Belinda Kersten

Belinda

Als kind verwonderde ik mij al over het leven. Waarom ben ik hier, wat is de bedoeling van dit alles? Ik stelde vragen, las, volgde opleidingen, reisde, nam allerlei rollen in.

Achteraf gezien niet raar dat ik psycholoog werd.  Alweer lange tijd werk ik in mijn therapiepraktijk in Amsterdam. Samen met mensen stil staan bij hun vragen en klachten en kijken hoe er meer stroming kan ontstaan, geeft mij voldoening.

Mijn onderzoek naar het mysterie ging en gaat echter verder. Onthullende en verdiepende trainingen bij het Centrum voor Tantra waar ik leerde over oa het ego, brachten mij op het spoor van Sri Vidya Tantra. Sinds 2016 beoefen ik in deze traditie. De ervaringsgerichte, verfijnde oefeningen geven mij een gevoel van verbinding en heelheid. Gedragen worden door de wind, de bomen, de vogels, door het leven zelf. Zien dat onze projecties afgespeeld worden op het toneel van de wereld. De vele spiegels om ons heen.

En altijd is er Dat. Dat wat is, aanwezigheid zelf.

De afgelopen jaren heb ik veel ‘binnen’ vertoefd. Deels wonend in een yurt, mediterend letterlijk op de aarde. Nu is het tijd om van binnen naar buiten te brengen in nieuwe vormen. Delen van dat wat mij zoveel blijdschap en verbinding brengt. Graag deel ik met je.


Workshop Een nieuw begin met Ganesha

Proeven van Sri Vidya Tantra

Dit festival heet ‘een nieuw begin’. Welk begin heb jij gemaakt of waar wil je mee starten? Nu Corona minder van invloed is, heb je misschien een nieuwe start met je werk gemaakt. Of je wil een andere beweging in je relatie, project, reis, zwangerschap. Iets groots of kleins.

Ganesha is de God die belemmeringen verwijdert op je weg. In deze workshop maak je kennis met hem. Hij heeft het hoofd van een olifant en het lichaam van een jongen. Hij is de zoon van Shiva en Shakti. Hij bewaakt de poort naar zijn moeder, Shakti. Zij is de creatieve intelligentie die alle vormen schept. Als je op hem afstemt, geeft Ganesha je toegang tot haar. Hij geeft steun als je nieuwe avonturen begint en brengt succes en wijsheid op je pad.

Je zult hem ontmoeten met behulp van visualisaties, zijn mantra, zijn mudra en dans.

Sri Vidya betekent ‘heilige wijsheid’. Het is een filosofische mystieke traditie afkomstig uit het oude India. Met behulp van eeuwenoude methoden en technieken – doorgaans overgeleverd van leraar op leerling  –  wordt het mysterie onderzocht. Het mysterie van mens-zijn, bewustzijn, leven en dood.

Tantra is een Sanskriet woord en heeft vele betekenissen. Het woord betekent letterlijk ‘weven’. De tantras zijn teksten waarin deze methoden en wat je kunt bereiken wordt beschreven.

In het Westen associeert men tantra vaak met seks. Deze vorm van Sri Vidya tantra werkt daar niet mee. Wel met lichaam als plek waar we fysieke sensaties, emoties, gedachten kunnen ervaren en deze kunnen transformeren. Van vorm naar vormloos en weer terug.

Soms verkrampt en verdicht. Soms ruim, liefdevol, vrij.

Het is fijn om een meditatiekussentje mee te nemen om comfortabel te kunnen zitten.