Hester Kiestra | Energiewerk

Graag stel ik me aan je voor: mijn naam is Hester Kiestra en ik werk als energetisch therapeut, kunstenaar en organisatie adviseur. Ik geloof in “verbeter je wereld, begin bij jezelf” Als je bij jezelf begint, kun je jezelf (leren) waarderen en bewust worden van hoe jij betekenisvol kunt zijn. Dan ga je schitteren. Ik word er blij van als ik mensen daarbij kan begeleiden, vanuit een open hart en mind.

Leven vind ik fascinerend. Het waarom en hoe ervan heeft mij altijd bezig gehouden. Mijn sensitiviteit bracht mij via een intensieve leerschool, het leven zelf, en verschillende opleidingen bij energiewerk. Een helpende en helende manier om met je leven om te gaan. Zo leerde ik de kracht van het hart kennen: compassie. Mijn hart openen en mededogen ervaren voor alles wat er is, zo werk ik graag.

Creativiteit is één van mijn andere instrumenten en dat gebruik ik om me te verwonderen over het leven en mezelf. Creatief werk geeft uiterlijk aan je innerlijk en brengt inzicht, transformatie, ontspanning en voldoening. In mijn workshops combineer ik energiewerk en creativiteit. Dat noem ik GROEIKUNST.
Op www.hesterkiestra.com kun je nog meer informatie vinden over wie ik ben en wat ik doe.


WORKSHOP GodinnenCollage

Deze creatieve workshop brengt je in contact met de godin in jezelf, een metafoor voor vrouwelijke kracht. De workshop bestaat uit drie onderdelen:  een Godinnenmeditatie, het maken van de GodinnenCollage en Beeldspraak, het ontdekken van de boodschap van je collage.

We starten met een korte uitleg en een meditatie (10 minuten). Daarna beginnen we met het maken van de collage. Een collage bestaat uit beelden die je op een nieuwe manier samenstelt waardoor ze betekenis krijgt. Je laat je inspireren door kleuren, vormen en patronen van beelden uit tijdschriften. We gaan intuïtief te werk en ik leer je om met andere ogen naar beelden te kijken. Collage maken is als het ware schilderen met papier. Het is een heel toegankelijke techniek waardoor de meeste mensen in staat zijn iets moois en waardevols te maken. Na 3 uur neem je je eigen kunstwerk mee naar huis. We werken op mooi Indiaas katoenpapier (A3 formaat). Het laatste half uur van de workshop besteden we aan het laten spreken van je Godin. Je gaat ervaren wat ze jou te vertellen heeft.

Materiaalkosten: euro 5,- per persoon.


Workshop De helende kracht van je hart

In deze workshop ga je ervaren hoe krachtig de energie van je hart is en hoe je die kunt inzetten voor jezelf en de ander. De workshop begint met muziek, dans en lichaamswerk om de energie goed te laten stromen. Aansluiten vertel ik iets over de kwaliteit van het 4e chakra, je hartchakra.Vervolgens gaan we een meditatie doen en oefeningen in tweetallen om de hartenergie te openen en te ervaren. Eén van de oefeningen is gebaseerd op het Boeddhistische tonglen, het leert je om compassie te voelen en hoe je compassie als helende energie kunt inzetten. Daarop volgend gaan we in een kring werken met verbindende hartenergie en het uitspreken van een hartewens.

Afsluitend luisteren we in stilte naar muziek.

Materiaal: Neem een yogamatje en een kussen mee!