Janneke Poort | Vrouwencirkel.nl

“De ‘shit’ van vandaag is de rozentuin van morgen.”

Mijn naam is Janneke Poort (1976) en ik geloof sterk in het helen en opruimen van opgeslagen emoties in het lijf. Ons fysieke lichaam is verbonden aan onze emoties en onze ziel en je loopt vanzelf ‘krassen’ op in het leven. Daar hoef je alleen maar voor geboren te worden. Tijdens je leven komen daar nog allerlei pijnen en verdriet bij door gebeurtenissen die je raken. Als klein meisje deed je je best om dit te overleven. Nu zijn we volwassen en kunnen we opruimen. Hoe meer we snappen van onszelf, hoe beter we in staat zijn om te leven volgens onze diepste kern. Zonder ons nog te laten belemmeren door ons gekwetste kind en de overlevingsstrategieën die we hebben ingezet om ons veilig te voelen.
Zelf kreeg ik te maken met ziekte en liep ik er tegenaan dat ziekenhuizen op een ééndimensionale manier omgaan met ‘beter worden’. Een doekje voor het bloeden en een zak medicijnen mee naar huis. Onderliggende oorzaken blijven onaangeroerd. Ik ging in mezelf op zoek naar de boodschap van de pijnlijke reuma in mijn lijf en realiseerde dat ik jarenlang op wilskracht en overleving had geleefd. Veroorzaakt door gebeurtenissen die ik diep had verstopt in mijn lijf. Hierdoor besefte ik dat het tijd werd om ‘mijn shit’ aan te kijken en te doorleven.

Zowel mentaal als fysiek werd ik fitter dan ooit. Hoe ik dat aanpakte? Ik ging úit mijn hoofd en ín mijn lijf. Voelen. Doorleven. Alles aankijken wat er aan te kijken valt. En toelaten. Wat er ook is. De comfortzone uit. Op weg naar de magie. Met deze aanpak organiseer ik nu retreats voor vrouwen: www.vrouwencirkel.nl
Om samen te delen en te helen en jezelf te bevrijden van lasten die je belemmeren om je magische ik te laten stralen. Tijdens de retreats maak ik gebruik van opstellingen, ademsessies, stilte, meditaties, koudetraining, muziek, maar ook beweging als dansen en sportieve activiteiten waarbij je versteld staat over je eigen fysieke mogelijkheden. Om op te ruimen. Om je vrij te voelen van lasten. Om te leven zonder rem en met jouw natuurlijke glow, flow en schittering.


Workshop: Maak van je vetten een superbrandstof.

Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen. Toen ik nog (paprikaribbel)chips etend op de bank zat, werd ik dik, zieker en somber. Ik had geen puf om na mijn werk nog maar één stap van de bank te doen. Dit móest anders. Ons lijf is tenslotte een opeenstapeling van alles wat we eten. Toen het me lukte om écht nieuwe gewoontes eigen te maken, werd ik binnen een week beloond. Mijn lijf begon weer te kwispelen. Ik kreeg weer meer energie en had zelfs weer zin om te gaan sporten. Met iedere stap die ik zette, werd ik fitter en slanker en bovenal voelde ik me weer écht vrolijk van binnen.
Voeding kreeg een belangrijke plek in mijn leven. Ik raakte meer dan 20 kilo kwijt en mijn kinderdroom kwam uit: ik liep meerdere marathons met een glimlach op mijn gezicht uit. Door de combinatie van voeding, ontspanning en sport veranderde mijn leven met 360 graden. Met deze combinatie maakte ik een platform: www.5kilokwijt.nl Inmiddels zijn er meer dan 3000 mensen die kilo’s zijn kwijtgeraakt en hun vetten hebben ingeruild voor een hoop positieve energie.

Op zondagochtend van 9.30-11.00u kun je aansluiten bij de workshop die ik geef over deze methode.
Hoe kun jij van je vetten een superbrandstof maken die jou weer energie voor tien geeft?


 Workshop: In contact komen met je vrouwelijkheid

 Om je vrouwelijkheid in alle vrijheid te kunnen omarmen en er echt mee in contact te komen kijk je naar je overlevende ik, je gekwetste ik en je magische ik. Tijdens deze vrouwencirkel geven we stem aan alle drie de ikken om je vrouwelijkheid alle ruimte te geven.


 Koestersessie: opstellingen

Daarnaast ben ik ook aanwezig als koestervrouw. Tijdens het Rode Maanfestival geef ik opstellingen.
Familie, gebeurtenissen, de mensen om je heen, je werk; alles is met elkaar verbonden en heeft effect op je verleden, je heden en je toekomst. Hardnekkige patronen die je in de weg zitten blijven zich herhalen totdat ze worden doorleefd.
Tijdens een opstelling worden deze koppige en diep ingesleten patronen bekeken en doorbroken. Opstellingen zijn een krachtige methode om inzicht te krijgen op jouw plek en jouw rol en dynamiek.
We gaan eerst kijken naar jouw verlangen, naar jouw vraag.
Vervolgens gaan we jouw situatie opstellen door middel van edelstenen, vloerankers of een bord met magneten. Jij kiest welke methode het beste bij jouw past.
Na de analyse van jouw dynamiek en patronen kijken we welke interventies ingezet kunnen worden waardoor jij krachtiger op je eigen plek kan staan. Op de plek die voor jou bedoeld is. Hierdoor wordt orde geschept in het systeem. Je krijgt een nieuwe kijk op jouw wereld, op jouw situatie. Je krijgt inzicht en daarmee kun je ook de oplossing vinden, passend bij jouw vraag, bij jouw verlangen.
Op welke plek mag jij gaan staan in jouw vrouwenlijn om de energie weer naar je tóe te laten stromen? Om niet alleen maar energie te géven maar ook weer te leren ontvangen. Om de helende kracht van jouw eigen vrouwenlijn te mogen voelen. Waardoor jij je niet meer klein maakt maar dat gaat doen waar jij voor op deze wereld bent.

De investering voor een sessie van 45 minuten is 17,50 euro