Rode Maan Retraite

Noorwegen

19 – 25 september| Fyresdal

 

Rode Maan Retraite

Verras jezelf

Tot rust komen en opladen op een prachtige plek in de natuur. Een Rode Maan retraite voor vrouwen èn mannen. Voel je het verlangen om stil te mogen staan, om met jezelf en je ware verlangens te verbinden? We verblijven op natuurcamping Fossumsanden. Deze ruime idyllische plek ligt aan het Skredvatn meer. Het is een klein paradijs op aarde met veel natuur, rust en heerlijke uitzichten. 

Boek snel

De Elementen

Alle elementen zijn aanwezig om volledig in te checken bij jezelf.  Even afstand nemen van je dagelijkse routines en verantwoordelijkheden en te voelen wat is voor mij echt van waarde.

NAtuur

De stilte van de natuur ondersteunt het verbinden met de stilte in jezelf. Wat wil je volop inademen en wat mag je uitademen en vrijgeven zodat er ruimte ontstaat voor beweging en nieuwe wegen om te verkennen en te bewandelen. Er is voldoende ruimte om op jezelf te zijn, maar ook de mogelijkheid om in deze groep van maximaal 35 gelijkgestemden samen jezelf te vinden.

Jij

Je eigen invulling en kleur geven aan deze week is essentieel. Vanuit de begeleiding bieden we dagelijks activiteiten die verdieping aanreiken en jij voelt wat past bij jou. Wat heb jij nodig? Vanuit de elementen vuur, aarde, lucht, water en ruimte kun jij ervaren welk element jouw aandacht vraagt. Ga je mee op een stiltewandeling om echt de aarde onder je voeten te voelen en te genieten van de mooie uitzichten. Geef je jezelf meer lucht door de kracht van je ademhaling te ervaren. Daag je jezelf uit door in de ochtend met ondersteunende begeleiding je lichaam een boost te geven in het verkoelende meer. Laat je je innerlijke vuur meer stromen vanuit een yogasessie of een geleide meditatie. Of jezelf verwarmen door te genieten in de sauna bij de waterval.  Jij weet in het moment precies wat jouw behoefte is.  We nodigen je uit om te leven vanuit de kracht van eenvoud en te zijn met wat zich zomaar aandient.

Wij

Corti, Remco, Wim, Gijs en Laura gaan mee op jullie reis om ieder vanuit onze eigen kracht er voor je te zijn.

Dag structuur

Elke dag starten we met een sharing waarin er ruimte is om te delen over wat je ontmoet op je persoonlijke reis. Vanuit de overtuiging dat we alleen sneller kunnen, maar samen verder komen en de ander ons eigen bewustzijn kan verrijken en vergroten.
Jaqueline bereidt voor ons voedende maaltijden met liefde bereid die ook ons innerlijke mens goed verzorgen.

Hoe vind je ons

Met het vliegtuig

De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn:
TORP (Oslo Sandefjord), 2,5 uur rijden naar onze camping
KJEVIK (Kristiansand), 3 uur rijden naar onze camping

Oslo Gardermoen ligt verder weg en is 4 tot 5 uur rijden.

Auto en Boot

Als je met de auto en de boot wilt komen dan zijn er meerdere mogelijkheden.

De boot vanuit Hirtshals (Denemarken)
Vanaf de grens van Nederland is het, zonder oponthoud, ongeveer 7,5 uur rijden naar Hirtshals. Het drukste punt is Hamburg. Ben je eenmaal Hamburg voorbij dan worden de wegen steeds minder druk. Vanuit Hirtshals varen de maatschappijen Colorline en Fjordline naar Noorwegen. Colorline vaart op Kristiansand en Larvik, Fjordline vaart alleen op Kristiansand.
Een tip: De overtocht boeken op de Noorse site is goedkoper.

De boot vanuit Emden (Duitsland)

Sinds april 2022 vaart Holland Norway Lines op de route Emden – Kristiansand.
Een tip: De overtocht boeken op de Noorse site is goedkoper.

Met de auto vanaf Kristiansand
Met de auto is het ongeveer 3 uur rijden vanuit Kristiansand (ongeveer 180 km).
Routebeschrijving: Neem vanaf Kristiansand de E18 richting Oslo. Neem na 26 kilometer afslag 85 richting Birkeland. Vervolg de weg via Birkeland en Åmli naar Tjønnefoss. Neem daar de afslag naar Fyresdal (R355) en vervolg deze weg naar Hauggrend.

Met de auto vanaf Larvik
Vanaf Larvik is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Fossumsanden Camping (170 km). Er zijn meerdere manieren om de camping te bereiken.
Onze favoriet in de zomer: neem de E18 richting Kristiansand. Neem na 553 km afslag 55 richting Drangedal (R38). Ga na Drangedal naar Vrådal. Neem vanuit Vrådal de R38 richting Dalen. Neem de afslag naar links in Krossli (R355). Fossumsanden camping (Hauggrend) is na 6 km aan de rechterhand.
In de winter: Neem de E18 richting Kristiansand. Neem na 17 km afslag 49 richting Skien en Porsgrunn. Volg vanuit Skien de 36 naar Bø – Seljord – Kviteseit (R41) en Vrådal. Neem vanuit Vrådal de R38 richting Dalen. Neem de afslag naar links in Krossli (R355). Fossumsanden camping (Hauggrend) is na 6 km aan de rechterhand.

Met de auto vanaf Oslo
Neem vanaf Oslo de E18 richting Kristiansand. Neem bij Drammen de afslag naar de E134 en vervolg de weg naar Kongsberg, Notodden, Seljord tot Brunkeberg. Ga daar naar de R41 en rij via Kviteseid naar Vrådal. Dan de R38 richting Dalen. Neem de afslag naar links in Krossli (R355). Fossumsanden camping (Hauggrend) is na 6 km aan de rechterhand.

FOSSUMSANDEN
CAMPING

Fyresdalsvegen 541
3870 Fyresdal – Noorwegen
+47 988 249 14

Praktisch

  • Aankomst 19 t/m vertrek 25 september 2023
  • Je reist met eigen vervoer (inclusief bootreis) of vliegt met een transfer (huurauto of gezamenlijke bustransfer). LET OP, boek je vervoer pas na 16 juli 2023 dat is de datum voor de go/no go voor de retraite. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
  • Kom je met je partner, vriend(en) of vriendin(nen) dan bespaar je bij het delen van een kamer/hut of kampeermiddel
  • Kamers/hutten zijn er beperkt, dus wacht niet te lang met boeken (zie voor de hutten www.fossumsanden.com ) Mocht de retraite geen doorgang vinden dan wordt de boeking volledig teruggestort

Kostenindicatie

  • Deelname voor de hele week inclusief ontbijt, lunch & diner € 863-pp

Voor snelle beslissers is er tot 31 mei 2023 een early bird/vroege eland ticket beperkt beschikbaar van € 795 -pp

  • Er zijn verschillende manieren om op Fossumsanden te overnachten
  • Je kan kamperen met je eigen kampeermiddel. Voor een plek met je eigen kampeermiddel op het campingveld betaal je €25 per nacht. Per persoon komt daar €5 per nacht bij. Dit is inclusief douchemunten. Opladen mobiele telefoons is gratis. Wil je meer stroom gebruiken dan kost dat per nacht € 10,00 extra. Opladen van een elektrische auto is niet mogelijk.
  • Je kan ook kiezen voor (een kamer in) een idyllische ‘Noorse Hytte’. Als je je kamer deelt met anderen, wordt de prijs per persoon naar verhouding lager. Er zijn totaal 18 kamers beschikbaar verdeeld over 13 hutten. De meeste kamers hebben tweepersoonsbedden en of stapelbedden. Je kunt alle hutten en hun indeling zien op Fossumsanden.com. Op onze ticketlijn vind je een overzicht en de beschikbaarheid. De prijzen zijn inclusief douchemunten, beddengoed en handdoeken.
  • Gemiddeld kost een vlucht naar Oslo Torp Sandefjord € 300 -pp daarnaast komen de kosten van een huurauto of gezamenlijk bustransfer bij voldoende animo vanuit de deelnemers.
  • Kosten van eigen vervoer zijn sterk afhankelijk van je vervoersmiddel, aantal personen waar je mee reist en de reis die je kiest met of zonder boot en dan welke boot. Kijk op hollandnorwaylines.com, colorline.nl, fjordline.nl. Tip: Boeken via de Noorse site is beduidend voordeliger colorline.no en fjordline.no.