ETEN & DRINKEN

Nothing brings people together like good food

We willen een festival met diepgang, maar ook een festival waar je lekker kunt dansen én eten & drinken.
En daarvoor hebben we weer smakelijke plannen gesmeed. Vaak biologisch en zo veel mogelijk lokaal ingekocht.

Een weekend weg en dan helemaal niet over het eten na hoeven te denken. Hoe prettig is dat. Er zijn heerlijke ontbijtjes, lunches en diners. We raden je aan een eetticket te bestellen, dan hoef je nergens meer achteraan. Inhoud: diner op vrijdag en zaterdag & ontbijt & lunch op zaterdag en zondag. Alleen het diner op vrijdag en zaterdag bestellen kan ook. Ontbijtjes, lunches en avondmaaltijden zijn er – beperkt – in de losse verkoop, maar je hebt meer keuze én helpt ons enorm verspilling te voorkomen als je vooraf bestelt.

WIE ER VOOR JE KOKEN?

Onze chef Jaqueline Hendriks (www.jaquelinehendriks.nl) ondersteunt door Margot Schotanus en hun onvolprezen team.
“We willen jullie verrassen met pure smaken, bijzondere combinaties, creativiteit op je bord en mooi en gezond eten. Er zijn meer dan genoeg opties voor vegetariërs, maar ook voor vleeseters verzorgen wij een heerlijke maaltijd. Onze producten zijn bijna allemaal biologisch, deels uit de streek en altijd van passievolle telers.”

WAT KUN JE VERWACHTEN VOOR HET ONTBIJT

Maak je keuze uit vers gebakken brood en beleg, een bouillon van miso, havermoutpap, yoghurt met muesli en wat rauwkost

EN VOOR DE LUNCH

De meeste dingen van het ontbijt, met altijd een heldere en een gebonden soep, een salade en 2 heerlijke spreads voor op brood. Op zondag maken we een overheerlijk broodje rode bietenburger!

IS HET DINER NET ZO UITGEBREID?

Jazeker!

Het menu voor vrijdag

Wraps met keuze uit de verschillende vullingen;

– groente
– bonen
– seitan
kipfilet
– tomaten/paprika saus en een toefje kaas

Lekkers voor bij de wraps
– courgette frietjes uit de oven
– tortilla
chips
– tzaziki
– groene salade
Het menu voor zaterdag

rode linzencurry, gevuld met groente met heerlijk geurende basmati rijst

Met daarbij 

– pastinaak/knolselderij bolletje– halve paprika gevuld met tofu/zonnebloempitten crunch of gehakt/zonnebloempitten crunch– ananas komkommerstokje– groene saladeAls extraatje serveren de Jaqueline en Margot deze dag als toetje chocolade mousse!

 

 

DIEETWENSEN

Eet je geheel glutenvrij, veganistisch of heb je een ander dieet, laat het onze koks zo snel mogelijk weten via info@jaquelinehendriks.nl. Dan kunnen ze daar met de inkoop en het koken op tijd rekening mee houden. Ze willen je met alle plezier laten weten wat in hun mogelijkheid ligt om voor jou te koken en waar je eventueel zelf voor kunt zorgen. Dan heeft iedereen op het festival lekker eten. Bij intensieve aanpassingen kan het zijn dat er extra kosten doorberekend moeten worden. Uiteraard altijd in overleg.

Let op: neem je eigen bord, mok, schaaltje, bestek en een theedoek mee! Wij zorgen voor afwasborstels en afwasmiddel.

Kosten voor alle maaltijden tijdens het festival: 70 euro.
Diner op vrijdag en zaterdag: 35 euro. Alleen vooraf te bestellen, tot uiterlijk 12 juni 2022.

SHOTIMAA THEE

Vanaf ’s morgens 8 tot ’s avonds 8 schenken we gratis vers gezette Shoti Maa thee. Dit mooie merk sponsort ons festival. Shotimaa is een ambachtelijk, Ayurvedisch samengestelde kruidenthee op basis van de fijnste kwaliteit ingrediënten, kruiden en specerijen ‘to comfort your senses’. Shoti Maa is gecertificeerd biologisch en bestaat uit een range van 17 varianten; 7 die zich richten op de chakra’s, de energiecentra, en 5 op de elementen uit de Ayurvedische leer en 5 varianten die zich richten op de momenten van de dag. Op basis van de kennis van deze oude Indiase gezondheidsleer ondersteunen deze heerlijk smakende blends op harmoniserende, stimulerende en rustgevende wijze. Je kunt alle smaken proberen tijdens ons festival!

BEN & ROLAND’S KOFFIE

Ben & Roland’s Stadskoffiebranderij maakt (h)eerlijke koffie. Die mogen wij het hele weekend gratis schenken. Ben&Roland’s Coffee is sinds 2013 gevestigd in Oldenzaal. het is een kleine, maar complete koffieonderneming; betrokken bij de plantages en het oogsten tot en met het samenbrengen van smaken, het branden van de bonen en de bereiding. Ben&Roland’s Coffee blijft zich ontwikkelen als een pure en eerlijke koffiekenner, onder meer door samen met de lokale koffieboeren op de plantages te werken. Het is de kortste weg naar de beste koffiebonen. En als je dat weet, smaakt je kop koffie net wat lekkerder.

TUSSENDOORTJES

Iets zoets bij je koffie of thee. Soms kan dat zo lekker zijn! Tegen een kleine vergoeding kun je jezelf verwennen.

WIJN, FRIS EN ZOMERBIERTJES

In de Cateringschuur die voor de gelegenheid is omgetoverd tot restaurant, staat een koelkast waar je – tegen vergoeding – de lekkerste wijn, koude zomerbiertjes en fris uit kunt halen.

“MET LIEFDE, SPIRIT EN CREATIVITEIT GEORGANISEERD.”

“Enerverend, emotievol, nat, koud, zere-buik-van-het-lachen gezellig weekend gehad.”

“VOEDING VOOR HART EN ZIEL.”

“DIEPGANG, SLAPPE LACH, VERWONDERING… DIT WEEKEND ZAL IK NOOIT MEER VERGETEN.”

“Fijn dat het lekker kleinschalig is.”

“HIER GAAT NOG LANG OVER NAGEPRAAT WORDEN.”

“LOOP AL DE HELE WEEK ROND MET EEN BIG SMILE OP MIJN FACE.”

“HET WAS MEER DAN BELOOFD: ALLE TIJD EN RUIMTE VOOR MEZELF.”