HET RODE MAANFESTIVAL

Verras jezelf

Het Rode Maanfestival is een driedaags festival voor vrouwen die graag de verdieping zoeken én van een feestje houden. Een weekend voor jezelf, waarin vooral alles mag.

Samen met ongeveer 150 vrouwen kamperen op een prachtige plek op het Twentse platteland, inspirerende workshops volgen, jezelf laten koesteren met bijvoorbeeld een fijne massage of een healing, lekker eten en drinken, dansen onder de sterren als je daar zin in hebt, de stilte zoeken…

Heb je zin om mee te doen en het leven te vieren? Verras jezelf.

HET THEMA VAN 2023 IS “Licht leven”

Verdieping

In de Wonderweide organiseren we meer dan 35 workshops, waarvan jij er maximaal 6 kunt kiezen. Meer inzicht in jezelf, inspiratie, verbinding, sisterhood. muziek, dans, meditatie, ademsesssies, zang, creativiteit, yoga, visualisatie, opstellingenwerk…

Jezelf (laten) koesteren

Dit weekend is er voor jou, om jezelf te verwennen. In de Koesterweide staan er koestervrouwen klaar die je tegen een kleine vergoeding een massage geven, of een healing, een reading… altijd 1-op-1, dus in alle privacy. En we hebben een kledingruilkraam, maar ook marktkramen vol hebbedingetjes voor jezelf om om weg te geven.

Lekker eten & drinken

’s Morgens als je wakker wordt direct een lekker kop vers gezette koffie of thee. Ontbijten en lunchen met allerlei ambachtelijk gemaakt lekkers en ’s avonds aanschuiven voor vers bereide maaltijden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog allerlei lekkere tussendoortjes, sapjes en drankjes.

Samen het leven genieten

Het Rode Maanfestival gaat over verbinding. Met jezelf en met al die andere schitterende festivalgangsters. Dat ervaar je tijdens de workshops, tijdens het gezamenlijke programma met (lig)concerten, ochtendyoga, kampvuur, live muziek en andere verrassingen, maar vooral ook tijdens de openings- en eindceremonie.

EEN HEEL WEEKEND VOOR JOU ALLEEN

Op vrijdag verwelkomen we je tussen 12.30 en 14.00 uur. Je kunt dan je tentje opzetten, het terrein verkennen en je hebt de tijd om het leven van alle dag achter je te laten. Vanaf 14.30 uur tot 15.30 uur kun je je inschrijven voor je workshops en om 16.00 uur begint de openingsceremonie. Zaterdag en zondag zijn workshopdagen. Tijdens alle festivaldagen hebben we een boeiend ochtend- en avondprogramma voor je in petto. Op zondag sluiten we om 16.30 uur af met een afscheidsritueel.

Kom je naar ons festival, dan kom je voor 3 dagen. Zo ben je er ook echt even uit. Daarnaast, samen maken we het festival! De kosten? 180 euro, inclusief kampeerplek, workshops, randprogramma en koffie en thee. Wil je alvast een impressie?

HOE SCHRIJF JE JE IN VOOR DE WORKSHOPS

Op zaterdag en zondag zijn er zo’n 30 workshops gepland, in verschillende bijzondere tenten die in de Wonderweide staan. Ze duren 1,5 tot 3 uur. Op vrijdag kun je je daarvoor inschrijven, tussen 14.30 en 15.30 uur, in de tent waarin de workshop gegeven wordt. Bij binnenkomst ontvang je het programmaboek met daarin het schema en een beschrijving van alle workshops. Dat kun je ook op deze website vinden. Je kunt maximaal 6 workshops kiezen en er is per workshop een vast aantal plekken beschikbaar. Is een workshop van jouw keuze vol, niet getreurd, er zijn nog zo zoveel andere die je kunt volgen. Er komt op je pad wat je nodig hebt, dat blijkt elke keer weer. De inschrijflijsten voor de workshops zijn na het inschrijvingsuur op een centrale plek te vinden, zodat je eventueel nog kunt wijzigen.

HOE SCHRIJF JE JE IN VOOR KOESTERSESSIES

Het hele weekend kun je jezelf laten verwennen in de koesterweide. Daar zijn de koestervrouwen die je tegen een kleine vergoeding een massage geven, een healing, reading, kappersbeurt… Koestersessies kun je ter plekke boeken. Vanaf vrijdagmiddag 14.30 uur hangt er bij elke koestervrouw een inschrijflijst voor je klaar.

OLD SKOOL KAMPEREN

Het festivalterrein heeft een mooie kampeerweide, omzoomd door een oude houtwal. Je bent van harte welkom met je tent. Voor caravans en campers is er ook ruimte, maar slechts beperkt. We vragen je daar een apart (gratis) ticket voor te boeken. Wil je er dus zeker van zijn dat er plaats is voor je camper of caravan, dan raden we je aan zo vroeg mogelijk aan te melden. Je kunt je ook inschrijven voor een slaapplek in onze groepstenten. Let op: wel je eigen kampeerbedje, slaapzak en kussen meenemen! We nodigen je uit iets moois van je kampeerplek te maken (we worden blij van vrolijke vlaggetjes en lampjes…). Natuurlijk hebben we lekker warme douches voor je geregeld. Het is geen probleem om zelf te koken bij je tent of caravan, maar je kunt ook vooraf een eetticket bestellen. Dan zijn alle ontbijtjes, lunches en diners inbegrepen. Open vuur is verboden, dus geen kaarsjes binnen en geen kampvuurtjes of bbq’s buiten. We willen graag dat jullie tenten heel blijven. Er is geen elektriciteit op de camping, maar we hebben wel gezorgd voor een oplaadpunt voor mobiele telefoons. Gaan we je even waarschuwen: het bereik is in de binnenlanden van Vasse niet altijd even goed.

WAT NEEM JE MEE NAAR DIT VROUWENFESTIVAL?

Natuurlijk neem je je allerprachtigste vrouwelijke kleding mee als je daar zin in hebt. Daarnaast is het handig om rekening te houden met regenbuien en koude nachten. De workshoptenten hebben over het algemeen geen stoelen. Een (meditatie)kussen en een deken en/of een matje zijn dan ook handig om bij je te hebben. Ook een zaklamp is misschien geen overbodige luxe, want het festivalterrein is ’s nachts niet geheel verlicht. Vergeet trouwens niet je eigen bestek, bord, beker, glas en schaaltje mee te nemen. Daarvoor zorgen onze cateraars niet en we willen graag zo min mogelijk afval.

HEB JE ZIN OM TE KOMEN?

Gun jezelf een schitterend weekend. Dan begint je zomer goed!

“MET LIEFDE, SPIRIT EN CREATIVITEIT GEORGANISEERD.”

“Enerverend, emotievol, nat, koud, zere-buik-van-het-lachen gezellig weekend gehad.”

“VOEDING VOOR HART EN ZIEL.”

“DIEPGANG, SLAPPE LACH, VERWONDERING… DIT WEEKEND ZAL IK NOOIT MEER VERGETEN.”

“Fijn dat het lekker kleinschalig is.”

“HIER GAAT NOG LANG OVER NAGEPRAAT WORDEN.”

“LOOP AL DE HELE WEEK ROND MET EEN BIG SMILE OP MIJN FACE.”

“HET WAS MEER DAN BELOOFD: ALLE TIJD EN RUIMTE VOOR MEZELF.”