Over ons Hoe we zomaar een festival gingen organiseren

Het was in de nazomer van 2015. Vier vrouwen kwamen bij elkaar en werden steeds enthousiaster. “Wat zou het toch gaaf zijn om een festival voor vrouwen te organiseren. Een echt koesterweekend, waarin iedereen ‘sisterhood’ mag ervaren. Een weekend waarin plezier, ontroering, verstilling, kracht, zacht, diepgang en uitbundigheid hand in hand kunnen gaan.” En we besloten: we gaan het gewoon doen. Er kwam een naam, een stichting, een website: voor we het wisten zaten we er middenin. We kwamen niet zomaar op het idee. Vlak ervoor waren we namelijk bij Lorelei, ook een vrouwenfestival. En dat weekend is onze absolute inspiratiebron. Wat een verbinding en schoonheid hebben we daar ervaren! Heel stiekem waren we al op de terugweg aan het dagdromen over zoiets moois in Twente.

Wie wij zijn?

De festivalorganisatie bestaat uit 4 vrouwen, vlnr: Hanneke Nijland, Corti Kruisselbrink, Jacqueline Kollerie en Laura Beldman. We leerden elkaar kennen bij Omzin in Borne. Laura, Jacqueline en Hanneke volgden daar de training intuïtieve ontwikkeling, de healingopleiding en de readingopleiding. Een traject van bijna 4 jaar, en we hebben elkaar dan ook goed leren kennen. Ook Corti deed de training intuïtieve ontwikkeling en de healingopleiding bij Omzin. Daarna volgde ze de opleidingen tot ademcoach, healer en reader bij Annette Weers. In het dagelijks leven werkt Laura als schoolcounselor op een middelbare school. Corti heeft een praktijk als logopediste en ademcoach, Jacqueline heeft een eigen bedrijf voor administratieve en secretariële dienstverlening en Hanneke is levenscoach voor ondernemende mensen. Daarnaast – of misschien wel bovenal – zijn we vrouw, moeder, echtgenote, vriendin, dochter… In willekeurige volgorde trouwens.

Rode Maan

Laura is thuis in de Maya-kalender en in die kalender heeft elke dag een eigen zonnezegel. In het weekend van het allereerste festival had de zaterdag de zonnezegel Rode Maan en die energie vinden allevier heel goed passen. Rode Maanenergie is de energie van zelfvertrouwen. Trouw blijven aan je eigen licht en idealen. Het gaat over het helder zien, horen, ruiken, proeven en voelen hoe alles echt is. Rode Maan daagt je uit helder onderscheid te maken en afscheid te nemen van wat niet bij je hoort. Durf je eigen dromen te leven!

En daarbij zijn wij vrouwen en de maan natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De maan kent een cyclus van 28 dagen, net zoals onze gemiddelde menstruatiecyclus. Leuk weetje: het woord menstruatie is afkomstig van het Griekse woord ‘mene’ en dat betekent ‘maan’. De volle maan staat symbool voor de zwangere vrouw en is daarmee verbonden met ons unieke vermogen om te scheppen. De maan staat voor ons symbool voor onze vrouwelijke kracht. Die kracht willen we versterken door met elkaar de verbinding aan te gaan.

Zoals de wind waait, ga ik niet mee.    Loesje        | Voorwaarden & Disclaimer | Festivalrichtlijnen | Privacy Statement |