Jolanda Wiezer | Praktijk de stroming

Mijn naam is Jolanda Wiezer. In het dagelijks leven werk ik als natuurgeneeskundig therapeut in mijn eigen praktijk en begeleid ik ceremoniën en rituelen. Dit is echter niet wie ik ben maar hoe ik heet, en wat ik doe. Ik ben een vrouw die zich continu blijft ontwikkelen en nieuwsgierig is wat iemand in beweging brengt of doet stilstaan. 

Steeds meer komt de ruimte in mijzelf vrij om te worden ingevuld met mijn doel hier op aarde en de verbanden te leggen tussen de verschillende aspecten van het leven: via verschillende bronnen heb ik me mogen voeden aan oude kennis en deze mogen leren toepassen en integreren in mijn leven. Deze kennis en ervaringen mag ik weer doorgeven aan eenieder die het wil ontvangen, zo kan ook jij jouw eigen innerlijke kracht herstellen, wat zorgt voor vrijheid in je lichaam, je geest en in je ziel. Zo verbind ik mezelf en help ik anderen hetzelfde te doen om zo samen een liefdevolle samenleving te creëren.

Meer info over mij en mijn werkzaamheden kan je vinden op facebook of via www.praktijkdestroming.nl


WORKSHOP Sacred Cacao Ceremonie

De officiële naam van Cacao: is Theobroma Cacao, waarin ‘theobroma’ vanuit het Grieks vertaald ‘Food of the Gods’ betekent. Al decennia lang wordt Cacao in ceremoniële setting gedronken door de Maya’s en daarvoor ook door de Inca’s. In stammen is van generatie op generatie een profetie doorgegeven die zegt dat wanneer de wereld uit balans raakt – de mensen de bomen verwaarlozen en het land misbruiken – Cacao vanuit de regenwouden tevoorschijn zal komen om de harten van de mensen te openen. Om hen terug te laten keren naar Liefde en de Harmonie tussen de mensheid en de Aarde te herstellen.

Cacao opent ons hart en brengt ze ons weer terug in verbinding met onze werkelijke bron. Cacao geeft verbinding en bedding en zorgt dat de zachte, warme en liefdevolle stroom vanuit je geopende hart al sprankelend en glinsterend door je lichaam heen voelbaar is. Door met elkaar te zingen, voelen, ademen, mediteren en aan te raken, maken we deze sprankeling groter en verschijnt op ieders gezicht een vreugdevolle glimlach. Een glimlach die licht en liefde brengt naar jezelf en de anderen om je heen.  

Eigen bijdrage: €5,00

Contra-indicaties voor deelname: Antipsychotica en antidepressiva (afhankelijk van de dosering) gaat niet samen met de cacao. Bij een lage dosering medicatie is het geen probleem, bij een hogere dosering kan de cacao een migraine-achtige hoofdpijn geven. De cacao zal de hartslag en bloeddruk iets verhogen. In het geval dat dit een medisch probleem kan geven, drink dan minder en overleg van te voren met je arts.

Meenemen: beker (voor de cacao), iets om op te zitten, dekentje


WORKSHOP Wo-man!

Als je weer huiswaarts keert, neem je jouw schittering van dit festival mee naar huis. Thuis wacht ‘de andere wereld’ weer op je, met hoogstwaarschijnlijk een partner die je weer liefdevol ontvangt. Voor veel mannen is een vrouwenfestival een ‘ver-van-hun-bedshow’ en hebben geen idee wat ze er van moeten denken en hoe ze kunnen aansluiten in de wereld van de spirituele vrouw.

Hoe houd je jouw schittering vast en vooral hoe betrek je HEM in jouw belevingswereld zonder te spiri-wiri of te zweverig te zijn, waardoor hij afhaakt. In deze workshop wordt vanuit de Tantra-leer het innerlijk huwelijk en het heilig huwelijk uitgelegd en daarmee het grote verschil in beleving tussen man en vrouw, hierdoor wordt je in één oogopslag direct duidelijk waarom de aanpak die je tot op heden hebt geprobeerd om hem te betrekken, niet heeft gewerkt.  

Daarna gaan we in een veilige setting van tweetallen verder met diverse oefeningen uit Toa en Tantra die je ook met je partner kan doen, om zo jullie belevingswereld naar elkaar toe te brengen.  Denk hierbij aan een samenspel met inquiry’s, vragen en ontvangen, consent, prana ademhaling en we eindigen met een borstmassage (met of zonder kleding – vrije keuze).

Meenemen: iets om een ‘nest’ mee te maken (matje, deken, schaap etc), omslagdoek/handdoek


 VRIJDAGAVOND Drumcirkel

Het geluid van de drum wordt ook wel de hartslag van Moeder Aarde genoemd en de hartslag van onze eigen moeder is het eerste geluid wat wij als foetus hoorden en brengt ons in diepe verbinding met wie we zijn.

Van oudsher waren de vrouwen de drummers; in de stammen, op de velden en in de oude tempels. Deze avond gaan we met elkaar drummen, klanken, zingen en spelen; verwachtingloos en met de verwondering van een kind. We laten de ritmes ontstaan, waarbij harmonie en chaos zich afwisselen. Waarbij we bekende en nieuwe liederen van elkaar leren. Waarin we als een eenheid zingen of dwars tegen elkaar in. Met de drum en onze klanken verhogen we de energie en helpen zo mee aan de heling van Moeder Aarde. 

Meenemen; drum of ander muziekinstrument en je handen heb je altijd bij je om mee te klappen
Je kunt natuurlijk ook komen luisteren.