Rian Luijten | Godin – Levenskunstenares
Koester- en marktvrouw
Moeder en oma, vuurvrouw, masseuse en keramiste, ik ben 72 jaar.
Woon in Sambeek, Noord-Brabant. Geef nog steeds workshops aan huis.Mijn wijsheid en talenten wil ik graag delen met de vrouwen op het Rode Maanfestival 2023.

Ik houd van werken met klei, de zachte kneedbare grond van Moeder Aarde, onze vruchtbaarheidsgodin.
Ik had in de jaren ‘70 een eigen winkeltje, demonstreerde het vak 2 dagen per week in een Openluchtmuseum, en gaf workshops.
Als Oer vrouw voel ik me thuis in de 5 elementen ,lucht, aarde, water, vuur en ether.
Ik vond in de jaren ’90 een werkplek met dat alles om me heen, in een Prehistorisch Openlucht Museum en werd 5 jaar begeleidster van groepen en liep daar rond als figurant.
Maakte elke dag vuren aan, bakte pannenkoeken, kneedde broden, stookte ovens met takkenbossen warm.

De laatste 20 jaar tot aan mijn pensioen, ben ik werkzaam geweest, in een Thermaal–bad als medewerkster op de kuur afdeling.
Gaf de gasten, ontspannende massages en aqua gym in het water. Heb in die jaren 20.000 mensen gemasseerd.
Zodoende erg behendig geworden in het werk met mijn welwillende warme handen.


Koestervrouw – Stoelmassage

Deze kwaliteit, zou je kunnen gaan ervaren als je een moment van rust gaat kiezen tijdens dit festival, op mijn massagestoel. Hierbij houd je de kleding aan.
Het is zo, wanneer je op deze stoel gaat zitten, je al helemaal ontspannen raakt aangezien de benen, het zitvlak, de romp, de armen en het hoofd helemaal ondersteund worden en je je gewicht zo verdeeld over deze vlakken.
Keuze behandeling: handmassage 10 minuten, rug- nek- en schoudermassage 15 minuten, of wat uitgebreider waarbij hoofd, armen, handen, benen en voeten worden meegenomen, 25 minuten.
Kosten 8 – 12 – 20 euro, graag gepast meenemen.


Marktvrouw

Ik heb mooie spullen in mijn kraam, o.a. praatstokken, lichtkijkertjes, zelfgemaakte godin-hangers van klei, tot steen gebakken in een veldoven, in de aarde, waardoor het vuurelement, weer zichtbaar wordt in het vrouwbeeld, middels zwarte plekken op het voorwerp.

Ook zijn er -met respect bewerkte- dierlijke materialen, b.v. paardenstaarten, hangend in de wind, vogel vleugels en zo meer.
Je bent helemaal welkom !