Anke & Elna | Dru-yoga

Anke
Mijn naam is Anke van Burik, ik ben geschoold als Acupuncturiste en als Fysiotherapeute. Ik heb een eigen praktijk in Acupunctuur, Chinese voedingsleer en Zhineng Qigong, ben moeder van een zoon en een dochter, getrouwd met Michiel.
Mijn lievelingsbloem is de Ranonkel, een kleine, eenvoudige maar kleurrijke bloem die oorspronkelijk uit midden Azië komt. Wanneer hij helemaal bloeit wordt zijn hart zichtbaar. Wanneer je vroeger iemand een Ranonkel cadeau deed dan zei je “je bent goed zoals je bent”. De Traditionele Chinese geneeswijze (TCM) is ook eenvoudig, kleurrijk en Aziatisch, vandaar dat de naam die ik gekozen heb voor mijn praktijk Ranonkel-Kerngezond is.
Binnen mijn praktijk zet ik mijn kennis als Acupuncturiste en mijn kennis van de Chinese Voedingsleer en Zhineng Qigong in om mensen zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezond en vitaal leven. Samen met mijn lieve vriendin Elna geef ik daarnaast het hele jaar door workshops waarin we Dru-yoga en Zhineng Qigong oefeningen met voedingsadviezen verbinden aan het seizoen waar we ons op dat moment in bevinden. Zodat we ons lieve lijf gedurende het hele jaar krachtig en stralend kunnen ondersteunen.

Zomergroet, Anke
anke@ranonkel-kerngezond.nl
06-83316061
https://www.ranonkel-kerngezond.nl

Elna
Samen met mijn lieve vriendin Anke geef ik het hele jaar door workshops waarin we Dru yoga en zhineng qigong oefeningen met voedingsadviezen verbinden aan het seizoen waar we ons op dat moment in bevinden. Zodat we ons lieve lijf gedurende het hele jaar krachtig en stralend kunnen ondersteunen.
En verder: vanaf de kunstacademie is fotografie mijn passie en ik heb daar een groot deel van mijn werkend leven mijn geld mee verdient. De wereldvredesvlam heb ik 24 jaar geleden ontmoet en voor dit vredeslicht zet ik me van harte in. www.wereldvredesvlamtwente.nl Op dit moment geef ik Dru yoga lessen, werk parttime bij het Rijksmuseum Twenthe en geef kunst en cultuur lessen op het voortgezet onderwijs.
Mijn eigen gemoed goed houden en je eigen lichtje brandend houden, zijn waarden waar ik graag over uitwissel. Hoe snel je het kan verliezen, en hoe je het weer aan krijgt.
Is het ook jouw onderwerp, of wil je me er over horen, zoek me op 😉

info@yogaenschede.nl en 06-55968830
https://yogaenschede.nl/dru-yoga


workshop

Welkom in de Zomer!
Ga met ons mee opgewekt de zomer in!
Een workshop waarin we Dru-yoga en Zhineng qigong combineren met eenvoudige voedingsadviezen passend in het zomerseizoen.
Welke oefeningen kun je doen en welke voedingsmiddelen kun je in de zomer eten om jezelf en je vuur element (het element dat volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde hoort bij de zomer) te ondersteunen.
De workshop is een afwisseling van theorie en praktijk.
Tijdens het praktijkdeel zullen we oefeningen uit de Dru Yoga en de Zhineng Qigong combineren.
Dru Yoga is en Zhineng Qigong zijn zachte beweegvormen, waarbij fysiek, emotioneel en mentaal beweging ontstaat naar liefde en rust in jezelf.
In het theorie deel delen we informatie over de 5 elementen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en specifieke informatie over het element vuur. Wanneer heeft je vuur element ondersteuning nodig en waaraan herken je een krachtig (of soms te sterk) vuur element.

Voor deze workshop raden we kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen. Verder een (yoga)matje om op te liggen, een handdoek en een lekker dekentje of een warme trui voor tijdens de ontspanning.

Hartegroet met een krachtige zomerzon,
Anke en Elna