Annet Ellenbroek | Met Annet

Lieve vrouw, leuk om kennis te maken, ik zal me eerst even voorstellen.
Ik ben Annet Ellenbroek, sinds 15 jaar heb ik een praktijk voor Klassieke Homeopathie. Dit is een natuurlijke geneeswijze waarin gebruik wordt gemaakt van veelal natuurlijke middelen om het zelf herstellend vermogen (van lichaam en geest) te activeren.

Naast mijn praktijk als Klassiek Homeopaat organiseer ik kruidenwandelingen in de prachtige Twentse natuur. Wist je dat je veel kruiden kunt eten? Je kunt ze toevoegen aan je maaltijd, deze zijn verrassend lekker en supergezond. Tijdens mijn opleiding leerde ik veel over de toepassing van kruiden bij de homeopathische behandeling van klachten. Het waren kruiden met een Latijnse naam, ik had geen idee hoe ze er uit zagen. Bijvoorbeeld “Crataegus” blijkt in het Nederlands de “meidoorn” te zijn. Ik ontdekte dat veel van de kruiden gewoon langs de kant van de weg of in het weiland groeiden. Ik ging steeds meer kruiden plukken en gebruiken. Niet alleen in mijn praktijk, maar ook in de keuken.
Ik geloof dat alles in de natuur te vinden is. Door onze manier van leven en de hectiek in de maatschappij raken wij hier steeds verder van verwijderd. Mensen kennis laten maken met wat er groeit en bloeit in het “ wild” is daarom mijn passie. Dit deel ik graag met jullie.

http://www.homeopathietubbergen.nl/


Workshop: Kruidenwandeling en koken

Tijdens Het Rode Maanfestival organiseer ik een kruidenwandeling met een alternatieve kookworkshop in de natuur. Hierbij gaan we al wandelend genieten van elkaars gezelschap en van al het moois dat te vinden is in de natuur. Ondertussen vertel ik het één en ander over de kruiden en waarvoor je ze kunt gebruiken. We gaan kruiden verzamelen. Deze kruiden vormen de basis voor de maaltijd die we tijdens de kookworkshop gaan bereiden en opeten.
Ik verheug me erop jou te ontmoeten en je mee te nemen tijdens deze kruidenwandeling en kookworkshop.

Contact maken met de natuur is de meest gebruikte methode door mensen om zichzelf mentaal beter te laten voelen. In verbinding staan met de natuur is fijn en werkt erg ontspannend.