Annet Ellenbroek | Met Annet

Ik ben Annet Ellenbroek, sinds 12 jaar heb ik een praktijk voor Klassieke Homeopathie. Dit is een natuurlijke geneeswijze waarin gebruik wordt gemaakt van veelal natuurlijke middelen om het zelfherstellend vermogen (van lichaam en geest)te activeren.

Naast mijn praktijk als Klassiek Homeopaat organiseer ik kruidenwandelingen in de natuur. Veel kruiden kun je eten en toevoegen aan je maaltijd, deze zijn verrassend lekker en supergezond. Tijdens mijn opleiding leerde ik veel over de toepassing van kruiden bij de homeopathische behandeling van klachten. Het waren kruiden met een Latijnse naam, ik had geen idee hoe ze er uit zagen. Bijvoorbeeld “crateagus oxyacantha” blijkt in gewoon Nederlands de “meidoorn” te zijn. Ik ontdekte dat veel van de kruiden gewoon langs de kant van de weg of in het weiland groeiden. Ik ging steeds meer kruiden plukken en gebruiken. Niet alleen in mijn praktijk, maar ook in de keuken.

Ik ervaar dat alles in de natuur te vinden is. Door onze manier van leven en de hectiek in de maatschappij raken wij hier steeds verder van verwijderd. Mensen kennis laten maken met wat er groeit en bloeit in het “ wild” is daarom mijn passie.

Contact maken met de natuur is de meest gebruikte methode door mensen om zichzelf mentaal beter te laten voelen. In verbinding staan met de natuur is fijn en werkt erg ontspannend.

www.met-annet.nl


Workshop: Kruidenwandeling en koken

Tijdens Het Rode Maanfestival organiseer ik een kruidenwandeling met een alternatieve kookworkshop in de natuur. Hierbij gaan we al wandelend genieten van elkaars gezelschap en van al het moois dat te vinden is in de natuur. Ondertussen vertel ik het één en ander over de kruiden en waarvoor je ze kunt gebruiken. We gaan kruiden verzamelen. Deze kruiden vormen de basis voor de maaltijd die we tijdens de kookworkshop gaan bereiden en opeten.

Ik verheug me erop jou te ontmoeten en je mee te nemen tijdens deze kruidenwandeling en kookworkshop.


Vroege vogelprogramma: natuurwandeling

Voor de vroege vogels onder ons! Op zondag ochtend gaan we genieten van de natuur op het moment dat de wereld nog een beetje slaapt. Je ruikt de ochtend, je staat aan het begin van de dag en maakt bewust contact met de natuur. Ik nodig je uit voor een wandeling in dit prachtige landschap waar we te gast zijn.