Monique Tjon-A-Tsien & Dineke Faas | Koudeseminaar
Ik ben Monique Tjon-A-Tsien. Dit is de eerste keer, dat ik mee doe aan het Rode Maan Festival. In mijn missie om koudetraining en ademwerk veilig en verantwoord te verspreiden ben ik verheugd om dit samen met Dineke Faas op het Festival te delen. Mijn eigen adem & koude reis begon 7,5 jaar geleden toen ik via een grap in contact kwam met zeezwemmen in april. Sindsdien zwem ik zo goed als dagelijks in de zee en heb ik me verdiept in koudetraining geven door de Wim Hof leiding te volgen. Ook ben ik naar Rusland geweest om van Ewout Staartjes te leren over winterzwemmen Russische traditie. Door de Wim Hof opleiding kwam ik in contact met verschillende ademtechnieken. Ik ben o.a. de Transformational Breath opleiding van Judith Kravitz gaan volgen. Naast mijn dagelijks werk als integrative medicine leefstijlhuisarts geef ik de de afgelopen 4 jaar adem & ijsbadtrainingen aan zorgprofessionals en niet zorgprofessionals. Dit doe ik oa in Koudeseminaar, kenniscentrum adem & kou en bij Adempro, ademtraining en opleidingen tot ademcoach.

Adem & kou zijn voor mij middelen om tot verbinding met mezelf te komen, met de ander en de omgeving. Het reset mijn stress hormoon systeem, maakt me blij en het kind in mij wordt wakker. Spelen, dansen, bewegen. Adem & kou hebben mijn intriensieke motivatie om gezond te leven aangewakkerd. Vol passie en vuur begeleid ik je om ook jouw innerlijke vuur te ontdekken.

Mijn websites: www.koudeseminaar.nl en www.adempro.nl Ik ben te vinden op Facebook en linked in via monique Tjon-A-Tsien en Koudeseminaar. Op instagram via Koudeseminaar.


Ik ben Dineke Faas. Samen met Monique geef ik de workshops Bewust Verbonden Ademen en Adem&Kou. Daarnaast geef ik in het vroege vogelprogramma Waking up the Senses for Sensuality. Ik ben  Spiritueel Medium, Adem Therapeut, Theater en Yoga Docent  en al jaren actief in het veld van persoonlijke ontwikkeling. Ik geloof dat de weg van zelf liefde de weg naar verlichting is. Ik zet me met hart en ziel in om mensen te ondersteunen in hun eigen wijze weg naar zelf heling. Ik ben al jaren werkzaam voor diverse yoga scholen, retreats in binnen en buitenland en heb een eigen praktijk als spiritueel medium en adem therapeut.
Meer informatie over mij kun je vinden op Facebook: Dineke Faas en Instagram: dineke_faas. Mocht je me persoonlijk willen benaderen kun je me ook een  bericht sturen 06-42055039

We heten je van harte welkom op onze workshops.


Vroege Vogel Programma:  Waking up the Senses for Sensuality

Dineke geeft in het vroege vogel programma: een reis maken met je  zintuigen. Zien,Horen Voelen, Ruiken, Proeven. Met deze zintuigen kun jij  jouw sensualiteit aanwakkeren. Je wordt ontvankelijk. Het lijf zetten we ook aan door middel van zachte strekkingen,  shaken en intuïtief dansen. Na dit uur zul je openstaan. Zodat jij de rest van het festival zintuigelijk tot je kan nemen.


workshop: Bewust Verbonden Ademen

Op zaterdag en zondag geven we een workshop bewust verbonden ademen. Tijdens de workshop leggen we eerst de achtergrond en techniek uit. Gedurende het leven kunnen gevoelens gecontroleerd en onderdrukt worden door de ademhaling te beperken. Bewust verbonden ademen is een holistische, intuïtieve ademhalingstechniek waarbij actief de in- en uitademing met elkaar worden verbonden. Er ontstaat hierdoor een proces waarbij onderdrukte gevoelens, gedachtes en denkpatronen zichtbaar en voelbaar kunnen worden. Tijdens een ademsessie ontstaat er bewustzijn op dat wat eerder onbewust aanwezig was. Dit draagt bij aan integratie en zelfheling en een diepere verbinding met wie je werkelijk bent. Na het ademen is er een rustfase waarin er voldoende tijd is om te integreren wat er tijdens de ademsessie gebeurd is. We sluiten af met een deelronde hoe het ademen voor je was.

Materialen: matje, kussen, deken en een flesje water. Trek gemakkelijk zittende kleding aan.


workshop zaterdag: Adem & Kou

Adem & Kou hebben diepgaande effecten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Kom, leer en ervaar in deze workshop  wat koudetraining voor je lichaam en geest kan doen. We zijn in de huidige maatschappij gewoon om warmte te omarmen en kou zoveel als mogelijk buiten te sluiten met onze warme douches, verwarming en warme kleding. Steeds meer mensen weten de weg naar koud douchen en koud buiten water te vinden. Niet alleen voelen mensen zich fitter en energieker door het beoefenen van koudetraining. Ook blijkt een korte koudeprikkel o.a. goed te zijn voor het immuun- en stress systeem. Men is minder vaak ziek en veel mensen met auto-immuunziekten en suikerziekte hebben baat bij het beoefenen van koudetraining. Herstel ook voor jezelf de disbalans tussen warmte en kou. Na uitleg over de achterliggende theorie volgt er een korte ademsessie. We doen een warming up waarna je na deze goede voorbereiding 1 voor 1 in het ijsbad wordt begeleid. Wie weet, ervaar je ook al de blije kick die vele koud water beoefenaars ervaren. In ieder geval mag je jezelf complimenteren dat je deze ijsbad ervaring bent aangegaan en buiten je comfortzone bent gestapt.

Wanneer mag je niet mee doen:
Als je zwanger bent, epilepsie hebt, een verse wond hebt, bekend bent met hart-en vaatziekten, niet goed werkende nieren en een niet goed werkende schildklier hebt of allergisch bent voor kou.

MEENEMEN:  matje, kussen, deken en een flesje water en natuurlijk een handdoek. Trek badkleding en daarover gemakkelijk zittende kleding aan.