Simone Busscher

Lezing ROUW, LIEFDE & LEVENSKUNST

Verlies hoort bij het leven; ieder mens doet in zijn leven verlieservaringen op. Daarbij hebben we het niet alleen over ziekte en sterven, ook bij leven kun je verlies ervaren (bijv. door verlies van je baan, een scheiding, geen contact met familie, etc.)  En dat kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Rouw is een normale reactie op verlies. Maar verlies en rouw zijn geen vertrouwde onderwerpen voor de meeste mensen. Het kan leiden tot veel vragen. Vragen over de betekenis en zin van het leven. Verder kan rouw en verlies leiden tot fysieke klachten. En tot onzekerheden over hoe om te gaan met emoties, gevoelens en gedachten. Voel ik te veel of juist te weinig? En hoe ga je om met reacties van mensen uit je omgeving? Vrijwel altijd word je bij een verlieservaring teruggeworpen op jezelf. Een ieder rouwt op zijn eigen unieke manier. En daar mag je ruimte aan geven. Om te komen van ‘overleven’ naar ‘leven’. In 2018 verloor ik mijn vader en moeder in een periode van vier maanden. Voor mij een ‘life-changing-event’. Zes weken na de crematie van mijn vader droomde ik over het schrijven van een boek. En in juni 2021, op mijn 50ste verjaardag, was de boeklancering van mijn boek “Het leven gaat over rozen”. Naast mijn eigen verhaal, staan in dit boek zeven prachtige, intense en ontroerende ontmoetingen opgetekend over het verliezen van je beide ouders. Verhalen over gemis, liefde, afstand en nabijheid, rouw, pijn, kwetsbaarheid, kracht, alleen en samen, het gezin van herkomst, het proces van overlijden en het eerste jaar daarna. En, net zo belangrijk: wat zijn de levenslessen die deze mensen eruit haalden? De gesprekken en het openhartig delen van mijn eigen verhaal hebben me geholpen in mijn eigen rouwproces. Met liefde deel ik mijn verhaal met jullie en deel ik mijn zienswijze op rouw, liefde & levenskunst.

Harte-groet,
Simone Busscher
www.simonebusscher.nl


Workshop YINYOGA ‘ZACHT ZIJN VOOR JEZELF’


In deze meditatieve YinYoga les worden de houdingen op een passieve maar toch intensieve manier beoefend omdat ze lang worden aangehouden. Hiermee wordt met name het bindweefsel (ook in de spieren) opgerekt en gestimuleerd. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Één van de mooiste effecten van YinYoga is de innerlijke stilte die het kan brengen. Door langere tijd in de houdingen te verblijven, kan deze yogavorm een meditatief en rustgevend effect hebben. Deze les is gericht op het hartchakra; neutraliteit…..zijn met alles wat er is, vanuit zacht-zijn en liefde voor jezelf! Mag ik jou ont-moeten?

Neem je eigen yogamat of deken mee.


VROEGE VOGELS YINYOGA


In deze vroege vogels YinYoga les worden de houdingen op een passieve maar toch intensieve manier beoefend omdat ze lang worden aangehouden. Hiermee wordt met name het bindweefsel (ook in de spieren) opgerekt en gestimuleerd. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Één van de mooie effecten van YinYoga is de innerlijke kracht die het in beweging kan brengen. Deze les is gericht op het zonnevlecht chakra. De energie van de zonnevlecht stelt je in staat om inertie in actie en beweging te transformeren. Het stelt je in staat om uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste uitdaging voor het derde chakra is om je persoonlijke kracht op een evenwichtige manier te gebruiken. Wat betekent dat? Het betekent bewust de energie van de plexus solaris chakra te benutten. Mag ik jou ont-moeten?

Neem je eigen yogamat of deken mee.

Harte-groet,
Simone Busscher
www.simonebusscher.nl


Marktvrouw

Simone zal naast haar workshops en lezing ook aanwezig zijn als marktvrouw met de oliën van doTERRA. Essentiële oliën kunnen fysiek veel voordelen opleveren.  Ook  biedt elke essentiële olie een variëteit aan emotionele voordelen. Simone deelt graag haar kennis hierover. De oliën zijn niet meer weg te denken uit haar leven. Ze gebruikt ze zowel thuis in mijn gezin als in mijn yogalessen en massages. Simone nodigt je van harte uit om tijdens het festival de werking van de oliën te ervaren! Ook haar boek ‘het leven gaat over rozen’ is te koop bij haar kraam