Tine | koken

Tine
Natuurlijke voeding, ecologie en mentale en lichamelijke gezondheid zijn de pijlers waarop mijn leven is gebaseerd. Ik ben rotsvast overtuigd van het belang van een natuurlijk en gezond leven, in balans met onszelf en onze omgeving. Ik sta al jarenlang mee aan het roer van De Levensboom, een plantaardig natuurvoedingsrestaurant in Hasselt, België. Daar bouwde ik een ruime expertise op over gezonde voeding, fermentatie en koken met seizoensgebonden en natuurlijke producten.

Jacqueline
Met liefde bereid ik maaltijden, drankjes en lekkere hapjes. Met passie struin ik tuinders en winkels af die eerlijke, heerlijke producten verkopen. Soms wroet ik zelf in de aarde en ik voel me gelukkig als ik ’s morgens mag oogsten voor het eten wat ’s avonds op tafel komt. Voor mij is het belangrijk dat het eten biologisch en gifvrij is, dat de handel eerlijk is, en er geen roofbouw wordt gepleegd op de aarde. Vanuit mijn borrelende energie en creativiteit ontstaan inspirerende, feestelijke gerechten.

Onze Workshop
Sinds twee jaar verzorg ik (Jaqueline) de maaltijden op het Rode Maan Festival. Van daaruit groeide het verlangen om meer te doen dan alleen in de keuken te staan, en mijn/onze passie en kennis over gezonde voeding te delen met jullie. Ik ben dan ook blij dat ik Tine gevonden heb, die veel ervaring heeft in het geven van kookworkshops. Samen organiseren we twee workshops die je zeker als 1 geheel kan volgen, maar ook apart.

In het eerste deel (1,5 uur) willen wij graag jullie vragen beantwoorden en vertellen over biologische en vegetarische voeding. In het tweede deel (1,5 uur) gaan we zelf aan de slag met het maken van heerlijke tapenades en vegetarische spreads. Deze zijn ideaal als aperitiefhapje, voor op brood of als extra groente bij je hoofdmaaltijd. Ze zijn ook de ideale manier om restjes te verwerken, gezonder te gaan leven en meer groenten te eten.

We dagen je uit om te voelen en te proeven wat jij lekker vindt en daarin je intuïtie te volgen. Neem zeker ook een klein potje mee om wat je gemaakt hebt, meer te nemen.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15. Je kan je ook los opgeven voor de 1e of 2e ronde, maar deelnemers voor beide delen gaan voor.

Meedraaien
Daarnaast bied ik de mogelijkheid om mee te draaien in onze keuken. Als je je op vrijdag bij mij meldt, kunnen we samen kijken wat je leuk vindt en wat een passend moment is. Mijn idee is om je aan 1 van de koks te koppelen en daarmee samen te werken. Zij kan je vertellen wat ze doet en waarom ze het zo doet. Of misschien vind je het leuk om samen een salade te maken, of de welbekende rode maanburger. Misschien houd je van hectiek, of juist van rust en vind je het heerlijk om voor 130 mensen in een hoekje iets te maken. Dit is allemaal mogelijk in de festival keuken.